Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Hillsong United So Will I (100 Billion X) (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Hillsong United So Will I (100 Billion X) (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Hillsong United So Will I (100 Billion X) (Radio-Edit)
Luister

"Wandelen met God is meer dan geloven"

wandelendinsdag 11 juli 2017 18:30

Het wandelen met God is meer dan alleen geloven. "De tegenpartij gelooft ook, maar die vreest voor wie God is", zegt Dirk de Boer, coördinator pastoraat bij De Hoop ggz dinsdag in De Dag Van Vandaag. "Wij hoeven die vrees niet te kennen, want we mogen leren wandelen met God als onze hemelse Vader." Volgens De Boer mag je die omgang leren ontwikkelen in je leven, maar heeft het tegelijk ook te maken met praktisch christenzijn.

"Het begrip 'wandelen met God' kan ook iets heel abstracts en hypothetisch hebben", vertelt De Boer. "Veel mensen hebben het nodig omdat het in de praktijk voor zich te zien. Het heeft te maken met wat je wel en niet doet. Ben je eerlijk, trouw, rechtvaardig? Hoe denk je na over het bepalen van je belasting? Wandelen met God heeft te maken met het doorvertalen naar de praktijk van het leven. Hoe geef je je geld uit, hoe ga je om met tijd, met sekualiteit? Al dat soort dingen, dan wordt wandelen meer concreet."

"God is geen abstract begrip, als in: ver weg en hoog in de hemel. Hij is ook God de Vader, daar mag een relatie ontstaan en zo mag je dat beleven: het samen optrekken met God", aldus De Boer. In dat optrekken zit ook iets van 'opgevoed worden door God'. "Af en toe laat hij dingen zien: daar moet ik nog mee aan de slag", vertelt De Boer.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Deel via