Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Frans Korpershoek deed zeventig spullen weg in een week

fransseladonderdag 13 juli 2017 07:55

Geld maakt gelukkig, vooral als je het aan anderen geeft. Gedragswetenschappers hebben vastgesteld dat bij mensen die geld mogen weggeven een hersencentrum actief is dat belangrijk is voor een gelukkig gevoel, meldt het ND. Vind jij het ook leuker om iets te geven dan te krijgen? Frans Korpershoek, zanger bij Sela, deed met zijn vrouw mee aan een challenge: vijf dingen wegdoen per persoon, zeven dag lang.

Frans werd voor deze challenge geïnspireerd door een documentaire over minimalitisch leven, maar ook door gesprekken met vrienden. Die gesprekken gingen over een wereld waar je steeds meer en mooiere spullen moet hebben. "Die challenge begon omdat ik het moeilijk vind om dingen in een keer weg te doen", vertelt Frans in De Nieuwe Morgen. "Soms heeft mijn vrouw zo'n opruimtijd, dan kan ze eenderde van haar kleding wegdoen. En dank denk ik: heb je daar niet veel meer tijd voor nodig om daar over na te denken?"

De eerste dag van de challenge was makkelijk voor Frans. "Dan pak je iets vast waarvan je denkt: dit mag weg. Bij een volgend ding ga je twijfelen: dat bekijken we morgen wel. Aan het begin heb je ruimte om ook andere spullen weg te doen. Maar we hebben eerlijk gekeken: wat heeft te lang stilgestaan en heeft geen nut voor ons. En waar kunnen we iemand anders blij mee maken?

Het mooiste wat Frans weg heeft gedaan, is een keukenmachine, waar hij een vriend blij mee kon maken. Ook een ijsmaakmachine verliet het huis van de familie Korpershoek. "We hebben nu een leger huis, maar we gaan door. Niet meer met tien dingen per dag, maar we pakken zeker nog wel steeds een kamer aan."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Sela

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > juli