Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Trinity Ik Wens Jou
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Trinity Ik Wens Jou
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Trinity Ik Wens Jou
Luister

New Wine zoekt balans tussen Woord én Geest

Agnes Huizenga (overdenker)maandag 24 juli 2017 08:30

"New Wine is een van de weinige plekken waar naar veel balans wordt gezocht tussen de volle waarheid van het Woord én het werk van de Geest in deze tijd", zegt Agnes Huizenga, één van de sprekers op deze conferentie. Zaterdag ging de New Wine Zomerconferentie van start met als thema dit jaar 'God in ons midden'. Zo'n vijfduizend christenen staan kamperen in Biddinghuizen.

"New Wine is een unieke gelegenheid om met zoveel christenen tijd door te brengen", vertelt Agnes Huizenga op Groot Nieuws Radio. "Het is echt een gezinsconferentie, de helft van de aanwezigen is jonger dan 25 jaar. Dat geeft een prettige atmosfeer op het terrein. Wat vooral heel prettig is, is dat je tijd hebt voor verdieping, in de seminars, voor ontmoeting met elkaar, maar ook echt ontmoeting met God."

Hoe merken mensen dat er veel aandacht is voor de Heilige Geest? "Mensen merken dat er veel aandacht is voor aanbidding, er zijn grote blokken worship. Er is tijd om je op God te richten, je openen voor wat Hij je wil laten zien of dat je iets kan merken van zijn aanwezigheid."

Daarnaast is er veel aandacht voor gebed en de verwachting dat de Heilige Geest er ook echt is. "Hij kwam ook echt! Mensen werden geraakt en konden God op een nieuwe manier ontmoeten. Daar word ik blij van!"

Het hele gesprek met Agnes Huizenga kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari