Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Groot Nieuws Radio langer op de middengolf

zendmastdinsdag 01 augustus 2017 08:10

Groot Nieuws Radio blijft na 1 september 2017 te horen via de middengolffrequentie 1008 AM. Zendmasteigenaar Novec wilde per 31 augustus stoppen met het doorgeven van Groot Nieuws Radio. Na onderhandelingen is overeengekomen dat Groot Nieuws Radio in ieder geval uit kan blijven zenden tot 1 maart 2018. Directeur Wilfred Hardeman is erg blij met deze verlenging.

"Onze luisteraars krijgen de tijd om rustig de overstap te maken naar DAB+", aldus Hardeman. "In het komende half jaar wordt onderzocht of het technisch mogelijk is om ook na 1 maart 2018 uit te kunnen blijven zenden via deze mast. Als er geen groot onderhoud nodig is, dan kan de overeenkomst verlengd worden tot uiterlijk 1 januari 2019. Daarna zullen we definitief afscheid gaan nemen van de middengolf."

Op 4 augustus zal er een inspectie aan de mast plaatsvinden. Daardoor is Groot Nieuws Radio die dag niet te horen via 1008 AM. De uitzending via alle andere kanalen gaat wel door.

Hardeman: "De afgelopen tijd hebben we gemerkt dat luisteraars zich zorgen maakten over de manier waarop ze Groot Nieuws Radio kunnen ontvangen. We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van luisteraars, onder andere door het tekenen van de petitie tot behoud van de middengolf."

Naast 1008 AM zendt Groot Nieuws Radio ook uit via internet en in grote delen van het land via DAB+. Ook is het christelijke radiostation te ontvangen via enkele aanbieders van interactieve televisie.

« Terug

Deel via