Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

"Liefde maakt koninkrijk van God zichtbaar"

Vrij Zijn weekvrijdag 04 augustus 2017 08:30

'With every act of love, we bring the kingdom come.' Het is de tekst van een lied van Jason Gray dat deze week centraal stond op de Vrij Zijn Zomerweek. Drieduizend mensen kwamen naar het Groningse Stadskanaal om na te denken over de vraag: hoe kan ik een 'deur' zijn waardoor Gods liefde deze wereld binnenkomt? Wilkin van de Kamp vertelt in Zomerradio dat dit op hele gewone manieren kan.

"Het bovennatuurlijke mag een hele natuurlijke manier zijn", aldus Wilkin van de Kamp.

De Vrij Zijn Zomerweek staat elk jaar in het teken van de persoon en het werk van de Heilige Geest, zo vertelt Wilkin van de Kamp op Groot Nieuws Radio. Een lied vormt altijd de lijn van de Zomerweek, dit jaar is gekozen voor het lied van Jason Gray en het thema 'When Heaven Touches Earth'. Van de Kamp: "Elke daad van liefde maakt het koninkrijk van God zichtbaar of brengt het koninkrijk van de Hemel naar de aarde. Het thema bij elk programma was: hoe kun jij zo'n deur zijn, hoe Gods liefde de wereld binnenkomt?"

Het moment dat er voor Wilkin van de Kamp uitsprong deze week, waren de avonden dat hij mocht spreken bij de tieners en de jongeren. Op Groot Nieuws Radio vertelde hij dat hij is geschrokken van de gebrokenheid en onzekerheid onder jongeren. Maar tegelijkertijd ziet Wilkin van de Kamp ook dat er een verlangen is naar God. "En in die groep zie je heel sterk hoe ze zich openstellen voor God en voor elkaar. Ze gingen voor elkaar bidden. Dan zie je hele mooie dingen gebeuren."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Wilkin van de Kamp

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari