Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Rebecca St. James Wait For Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Rebecca St. James Wait For Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Rebecca St. James Wait For Me
Luister

Wim Hoddenbagh: De eerste minuut van de dag is bepalend

Wim Hoddenbaghmaandag 28 augustus 2017 11:30

Je herkent het wel: je hebt periodes in je leven als christen dat je je lauw voelt, net als lauwe koffie die niet echt lekker is. Hoe kom je daar uit? Wim Hoddenbagh, spreker en actief bij Royal Mission, probeert elke eerste minuut van de dag apart te zetten voor God. "Als je de eerste minuut van de dag heiligt, dan komt er een honger om dat vaker te doen. Die eerste minuut is zo bepalend!"

"Als Gods Geest in je is, dan is er altijd een waakvlammetje, zelfs wanneer het koud is en het vuur weg lijkt te zijn", vertelt Wim Hoddenbagh maandag in Bij Jorieke, waar de die in het teken stond van lauwheid. "Uit ervaring kan ik zeggen, en ik zie het ook bij mensen om me heen: als Gods Geest in je is, als je in God gelooft, dan zal er altijd weer een moment zijn dat het vuur weer oplaait."

Momenten waarop je verbitterd raakt, of als je in beslaggenomen wordt door zorgen, verlangens en teleurstellingen, kunnen een periode van lauwheid inluiden in je leven, zo stelt Hoddenbagh. Juist momenten waarop je denkt dat de lauwheid niet erger kan zijn, dat zijn momenten voor God om het vuur weer te laten ontbranden in je leven.

Toen Hoddenbagh zelf een periode van lauwheid in zijn leven ervoer, en verlangde naar meer, keek hij eerst hoe zijn agenda eruit zag. "Vaak merk ik dat ik in beslag wordt genomen door drukke afspraken, dat ik geen rust neem en onvoldoende wandel en alleen ben met God. Mijn advies: ga je agenda door en vraag je af of er voldoende rust zit in je leven. Zoek ook vrienden op die het vuur in je leven kunnen laten ontbranden."

Het hele gesprek met Wim Hoddenbagh kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Wim Hoddenbagh

« Terug

Deel via