Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Nieuwe Elisabethbode wil mensen bemoedigen

Elisabethbodedinsdag 29 augustus 2017 07:30

De Elisabethbode is vernieuwd. Eerder dit jaar was er al een restyling, nu wordt het blad ook uitgebreid met acht pagina's vol nieuwe rubrieken. Het uitgangspunt blijft volgens hoofdredacteur Thea Westerbeek hetzelfde: mensen bemoedigen in hun geloof. Dat deed Elisabeth Mijnhardt-Keller in de jaren '20 ook al, naar wie het blad is vernoemd.

De Elisabethbode is een pastoraal magazine voor vijftigplussers. Mijnhardt-Keller was een vrouw die bemoedigende brieven stuurde naar mensen die ziek waren, ze was heel begaan met andere mensen. Omdat zij vroeg stierf, wilde haar man haar werk voortzetten in de vorm van een blad: de Elisabethbode. "Zo heeft hij haar naam gekoppeld aan wat wij nog steeds doen: mensen bemoedigen in hun geloof en dichter bij God proberen te brengen", vertelt Thea Westerbeek dinsdagochtend in De Nieuwe Morgen.

Levensverhalen

De Elisabethbode krijgt nu acht pagina's extra. Westerbeek vertelt op Groot Nieuws Radio dat in het blad levensverhalen komen, verhalen van mensen over cruciale momenten in hun leven. Ook verschijnt er een verhaal over mensen die getrouwd zijn, gescheiden en weer opnieuw met elkaar getrouwd zijn. In een andere rubriek schrijven lezers een brief aan hun (overleden) vader of moeder, wat ze van hen geleerd hadden of waar ze moeite mee hadden.

Ook ontspannen verhalen krijgen een plek in de Elisabethbode. "Anders wordt het veel te zwaar", aldus Westerbeek. Zo is er ruimte voor humor, cultuur en mooie fotografie.

Jongeren

Thea Westerbeek heeft de indruk dat veel lezers boven de 70 jaar zijn. Met de vernieuwing van het blad wil ze ook jongere vijftigplussers aanspreken. Tegelijkertijd moet ook de huidige doelgroep positief zijn over de nieuwe vormgeving.

Het gesprek met Thea Westerbeek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari