Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Wordt Almatine de Theoloog des Vaderlands?

almatineleenewoensdag 30 augustus 2017 07:30

Op 23 september wordt de nieuwe Theoloog des Vaderlands bekendgemaakt. Claartje Kruijff, Rikko Voorberg en Almatine Leene maken kans om het stokje over te nemen van Janneke Stegeman. Almatine Leene reageerde woensdag op haar nominatie op Groot Nieuws Radio. "Waarom ik wil winnen is meer om het project, niet zozeer om de titel."

Sinds dit jaar is er een project en een geldbedragr van 10.000 euro gekoppeld aan de titel Theoloog des Vaderlands. Almatine Leene wil graag een project opzetten met Tear en Lazarus om het thema huiselijk geweld en verschillende manieren van onrecht bespreekbaar te maken tijdens een tour door Nederland. "Dat is iets wat mijn hart heeft. Daarom hoop ik dat ik ga winnen", vertelde Almatine in De Nieuwe Morgen.

Nieuwe overdenkingen

Almatine Leene start deze week ook als overdenker in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Haar eerste twee overdenkingen zijn inmiddels al af en hoor je donderdag rond 07:50 en 08:50 uur. Ze vindt het een mooie uitdaging. "Over God spreken, schrijven en nadenken is heel zinvol en een van de mooiste dingen die er is", vertelt ze.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Maartje Geels (via website Almatine Leene)

« Terug

Deel via