Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Deze vrijdag: opening kerkelijk seizoen

kerktorenwoensdag 30 augustus 2017 15:20

Voor het derde jaar op rij openen we het radioseizoen van Groot Nieuws Radio met een dag die in het teken staat van het nieuwe kerkelijk seizoen. Rond deze tijd hebben veel kerkelijke gemeenten een startzondag of -weekend: de clubs en kringen gaan weer van start. Op vrijdag 1 september hebben we in de programma's van Groot Nieuws Radio aandacht voor veel facetten van kerkzijn!

Luisteraars kunnen reageren op de stelling: hoe maak jij de kerk mooier? Ook praten we over de vraag hoe je een goed geloofsgesprek kan voeren en wat het kostersvak inhoudt. Er zijn ook zorgen over de (toekomst van de) kerk, daarom zoomen we in op belangrijke ontwikkelingen in de kerk. En wat kan de kerk doen tegen kerkverlating? Over die vraag gaan Aline van de Maat (Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten) en theoloog Remmelt Meijer met elkaar in gesprek in de studio.

De kerk is groter dan je eigen gemeente in de wijk. Met Klaas Muurling van Open Doors praten we over de vervolgde kerk. Daarnaast spreken we Jan van den Bosch over de uitdagingen voor televisiedominees.

Luister vrijdag 1 september naar Groot Nieuws Radio voor 'de dag van de opening van het kerkelijk seizoen'. De gesprekken zijn later ook terug te luisteren via deze website.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari