Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Martin Brand Duizend Vragen (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Martin Brand Duizend Vragen (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Martin Brand Duizend Vragen (Radio-Edit)
Luister

Band LEV: Mensen houden van echtheid

LEV2017woensdag 30 augustus 2017 14:55

De band LEV brengt deze week het nieuwe album 'Tussen Vrees En Veiligheid' uit. Op zowel de vorige als op deze nieuwe plaat staan persoonlijke liederen. "We trekken de conclusie dat mensen van echtheid houden, ook in de moeilijke dingen die om ons heen gebeuren. Die mogen er zijn en daar mag ook een plaat voor zijn in de muziek", aldus Freek van der Brugge en Liesbeth Koedoot woensdagmiddag in Backstage.

"We zijn uitgegaan van onze eigen ideeën, wat bij ons leeft. Maar wel met in ons achterhoofd dat mensen op zoek zijn om met elkaar te kunnen beleven van wat er niet goed gaat om ons heen, waar je door heen kan gaan wat niet makkelijk is. Maar wel steeds weer die boodschap van hoop", aldus Liesbeth. Waar het album 'Morgen Dans Je Weer' vooral ging over situaties waar Freek en Liesbeth door heen gingen, gaat 'Tussen Vrees En Veiligheid' over dingen die we in de wereld om ons heen zien gebeuren, zoals terrorisme, aanslagen en hongersnood. Het nieuwe lied 'Ontferm U' werd geschreven terwijl er in Brussel aanslagen werden gepleegd.

Met het nieuwe album wil de band dichtbij de realiteit van het leven en het hart van mensen komen, legt Freek van der Brugge uit. "We willen mensen bemoedigen en raken met de liederen." Freek en Liesbeth proberen in hun aanpak dicht bij zichzelf te blijven. "We zijn niet teveel bezig met de vraag: slaat dit aan en wat zouden ze willen horen, maar gekeken naar wat het lied nodig heeft." De tekst en de boodschap zijn altijd het uitgangspunt bij de liederen van LEV.

De vraag of LEV nog een aanbiddingsband is, is vaak ter sprake gekomen in de band. Freek: "We zijn zeker nog een band voor de kerk en voor samenzang. We geloven in aanbidding en willen kerken dienen. Maar we zien ons niet meer als een mainstream worshipbandje, met alle respect. Als je ons vraagt is het niet puur om samenzang te begeleiden. We willen een verhaal vertellen."

Het hele gesprek met Freek van der Brugge en Liesbeth Koedoot van LEV kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina LEV

« Terug

Deel via