Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Christy Nockels River Of Grace
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Fredrikze

Nu speelt

Christy Nockels River Of Grace
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Christy Nockels River Of Grace
Luister

Kees en Fieke Goedhart: Hij was erbij!

Kees en Fieke Goedhartdonderdag 31 augustus 2017 11:55

We hebben hem gemist op de conferentie van Opwekking, al was er wel een levensgrote kartonnen versie van Kees Goedhart aanwezig. Donderdagochtend was Kees samen met zijn vrouw Fieke te gast in Bij Jorieke om hun levensverhaal te vertellen. Kees had als poliopatiƫnt een moeilijke start. Fieke moest overleven in een jappenkamp. Hun slogan in hun hele leven: Hij was erbij!

Kees en Fieke ontmoeten elkaar op een avond waar een Fransman een studie zou verzorgen, maar slechts gebrekking Engels sprak. Fieke: "Ik had alleen schoolengels, maar dacht: dat doe ik wel. Ik bad ervoor dat de Heer me zou helpen, maar er kwam niet veel van terecht. Ik hoorde vooral dat het over Paulus en Silas ging, daar heb ik zelf een verhaal omheen gemaakt." Kees was net tot geloof gekomen en hoorde hoe Fieke vertaalde. "Ik vond het fantastisch knap wat ze deed, want die Fransman had het over wat vrouwen wel en niet mochten doen. Zij maakte er een prachtig verhaal van. Daarna kwamen we met elkaar in gesprek."

Samen hadden ze een grote drang om het goede nieuws van Jezus te verkondigen. Ze kregen een bediening als zendeling. De gedrevenheid kwam doordat ze in contact kwamen met "het echte leven", vertellen Kees en Fieke. "Om bij Jezus te mogen horen zonder voorwaarden, dan kom je met het leven in aanraking, dat wil je aan iedereen vertellen!"

Amsterdam

"In Amsterdam waren we er zo vol van, daar deden we bijbelstudies en gingen we de straat op", vertelt het echtpaar Goedhart. "Het enige wat we konden bedenken, was om naar de meest donkere plek gaan die we konden bedenken: de rosse buurt. Er was een keer een jongen die met zijn hand op de deurklink van een prostituee stond om naar binnen te gaan. We konden met hem bidden en over Jezus praten."

Is het leven met de Heer nog net zo avontuurlijk als vroeger? Fieke: "Het blijft altijd avontuurlijk om te zien hoe God in je leven werkt. Je ontdekt dat als je voor dingen bidt, dat er opening komt."

Luister het gesprek

Het gesprek in Bij Jorieke met Kees en Fieke Goedhart kun je hier terugluisteren. Het boek 'Hij was erbij' kun je bestellen op Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via