Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Luister de 3 beste gesprekken (week 35)

weekoverzicht_2017_week35vrijdag 01 september 2017 16:00

In het nieuwe radioseizoen ziet het weekoverzicht op grootnieuwsradio.nl er iets anders uit dan. Elke vrijdagmiddag krijg je hier de drie beste gesprekken van afgelopen week die de moeite waard zijn om van 't weekend terug te luisteren. Deze week: Kees en Fieke Goedhart, Freek van der Brugge en Liesbeth Koedoot van LEV én Remmelt Meijer en Aline van de Maat.

1. Kees en Fieke Goedhart

Op Pinksterconferentie Opwekking was Kees Goedhart er niet bij, behalve een levensgrote kartonnen versie van hem. Reden genoeg om Kees en zijn vrouw Fieke uit te nodigen in Bij Jorieke om te vertellen over hun leven. Kees had als poliopatiënt een moeilijke start. Fieke moest overleven in een jappenkamp. Toch blijft de slogan van Kees en Fieke Goedhart: Hij was erbij!

Vol van het goede nieuws van Jezus, gingen Kees en Fieke de zending in. De gedrevenheid kwam doordat ze in contact kwamen met 'het echte leven'. "Om bij Jezus te mogen horen zonder voorwaarden, dan kom je met het leven in aanraking, dat wil je aan iedereen vertellen!"

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

2. Is er nog hoop voor de kerk?

Vrijdag 'vierden' we de start van het kerkelijk seizoen op Groot Nieuws Radio. Maar is er eigenlijk wel iets te vieren? Verhalen en cijfers over kerkverlating, soms zakt de moed je in de schoenen. Annemarie sprak in De Nieuwe Morgen met theoloog Remmelt Meijer en Aline van de Maat van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. Twee verschillende personen, maar allebei gedreven om God te zoeken.

Aline van de Maat heeft hoop voor de kerk, omdat ze gelooft dat God doorgaat met Zijn werk totdat Hij terugkomt. "Gods woord houdt stand en zal niet ledig wederkeren", zo citeerde ze. Remmelt Meijer ziet minder toekomst voor de kerk als instituut, maar droomt van meer kleinere groepen die intensief met elkaar optrekken. "Dichtbij het leven, dichtbij huis, de echte geloofdsvragen en dichterbij de niet-gelovigen. Daar heeft de kerk toekomst", aldus Remmelt.

Deel 1 van het gesprek met Aline en Remmelt kun je hier terugluisteren.

Deel 2 van het gesprek met Aline en Remmelt kun je hier terugluisteren.

3. LEV gaat voor echtheid

'Tussen Vrees en Veiligheid' van LEV was CD van de Week op Groot Nieuws Radio. Daarom schoven Freek van der Brugge en Liesbeth Koedoot van de band woensdag aan in Backstage bij Hans om te vertellen over hun nieuwste album. Een album waar opnieuw persoonlijke liederen op staan. "We trekken de conclusie dat mensen van echtheid houden, ook in de moeilijke dingen die om ons heen gebeuren. Die mogen er zijn en daar mag ook een plaat voor zijn in de muziek", aldus Freek en Liesbeth. Zo werd het lied 'Ontferm U' geschreven terwijl er in Brussel aanslagen werden gepleegd.

Met het nieuwe album wil de band dichtbij de realiteit van het leven en het hart van mensen komen, legt Freek uit. "We willen mensen bemoedigen en raken met de liederen." In hun aanpak proberen dicht bij zichzelf te blijven. "We zijn niet teveel bezig met de vraag: slaat dit aan en wat zouden ze willen horen, maar gekeken naar wat het lied nodig heeft." De tekst en de boodschap zijn altijd het uitgangspunt bij de liederen van LEV.

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari