Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (vr) - Lukas Kramer

Nu speelt

Lauren Daigle White Christmas
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lauren Daigle White Christmas
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lauren Daigle White Christmas
Luister

Arjan & Edith Post in eerste uitzending 't Heerlijk Loflied

Arjan & Edith Post (Heerlijk Loflied)zaterdag 02 september 2017 19:55

Afgelopen zaterdag werd op Groot Nieuws Radio de eerste uitzending van ’t Heerlijk Loflied uitgezonden. Hans van Vuuren sprak daarin met trompettisten Arjan & Edith Post. Over de eerste keer dat zij het podium deelden ("Ik vond hem toen al leuk"), hoe zij als echtpaar vaak voor broer en zus worden aangezien, hoe zij ervan kunnen balen als ze niet betrokken kunnen zijn bij mooie projecten, maar vooral ook dankbaar zijn voor álle mooie dingen die ze als muzikanten beleven.

En uiteraard kwam ook hun unieke samenspel ter sprake. Arjan: "Wij proberen écht te mengen in elkaars klank. Als je veel samen speelt en oefent, dan probeer je het écht sámen te doen. We arrangeren partijen ook vaak naar onszelf toe. Normaal heb je een eerste trompet en een tweede. Dat is bij ons niet. Als je onze partijen ziet, dan denk je: wat een chaos! Waarom speelt hij daar nou opeens dat? Waarom schiet hij daar naar die andere partij? Dat doen we om onze sterke kanten te benadrukken. Wat Edith mooi kan, dat doet zij, en waar ik beter in ben, dat doe ik."

En samen zorgt dat voor één hele mooie klank. Edith: "Het voordeel als je elkaar heel goed kent, is dat je elkaar aanvoelt. Als je merkt dat de ander door z'n amazuur heen zit, zoals we dat noemen, dan kun je heel snel van partijen wisselen. Soms geef je dan een seintje, maar meestal voelen we dat aan en dan pak je het van elkaar over."

Het hele gesprek met Arjan & Edith Post kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio / Hans van Vuuren

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > september