Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

I Am They Your Love Is Mine
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

I Am They Your Love Is Mine
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

I Am They Your Love Is Mine
Luister

Nieuwe pil kan effect abortuspil terugdraaien

pregnantwoensdag 06 september 2017 07:30

Drie prolifeorganisaties komen met een behandeling die in een aantal gevallen het effect van de abortuspil kan terugdraaien. De zogeheten Abortion Pill Reversal moet uiterlijk 72 uur na het innemen van de eerste abortuspil worden gebruikt. De anti-abortuspil wordt nu onder de aandacht gebracht, onder andere door stichting Schreeuw om Leven, abortusinformatie.nl en het Nederlands Artsenverbond.

Huisarts Peter Hildering, voorzitter van het Nederlands Artsenverbond, zegt dat er nu een optie is voor vrouwen die spijt krijgen na de eerste abortuspil. "In Amerika hebben ze ontdekt dat je de effecten van de abortuspil met deze pil kunt terugdraaien, voor een bepaald percentage", legt Hildering uit. "Niet adt het honderd procent werkt, maar het was wel duidelijk dat meer dan vijftig procent van de gevallen de zwangerschap in stand werd gehouden." Amerikaanse onderzoeken laten zien dat 500 zwangerschappen in stand werden gehouden en waar gezonde baby's werden geboren.

De anti-abortuspil is niet schadelijk, zegt Hildering op Groot Nieuws Radio. De pil is in Nederland via de apotheek verkrijgbaar en valt onder de basisverzekering.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > september