Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Andre van Vliet over Jan Lenselink: "Ik had nog nooit van die jongen gehoord"

Jan Lenselink en Andre van Vlietzondag 03 september 2017 19:55

"Als de dag van gisteren", antwoordt organist Andre van Vliet als hem in ’t Heerlijk Loflied wordt gevraagd of hij zijn eerste kennismaking met Jan Lenselink nog kan herinneren. Aanleiding was hun vierde gezamenlijke album 'New Collection' dat in het programma besproken werd.

Van Vliet gaat in gedachten dertig jaar terug in de tijd: "Er was een mannenkoor dat naar Canada zou gaan en ik was als jong broekie als organist uitgenodigd. Er zou een pianist meegaan, maar die zegde af. In plaats daarvan kende de dirigent nog el een jongen uit Emmen, waar ik nog nooit van gehoord had. En ik ontmoette Jan dus pas in Amerika voor het eerst. En daar is onze samenwerking begonnen", vertelt Andre van Vliet.

"Oorspronkelijk zouden we elk gewoon onze partijen spelen, maar er ontstond ruzie binnen het koperensemble over het instrumentaal intermezzo dat ze zouden spelen. De dirigent was dat zo zat dat hij Jan en mij vroeg of wij niet iets konden spelen. En toen kwam Jan met een idee: Tom Parker en Vicky Brown waren destijds erg populair, dus we speelden samen 'Stay With Me Till The Morning'. En die orgel-piano-combinatie werd een daverend succes daar, vooral ook met de improvisaties er omheen. En dat werd de start van onze samenwerking."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Foto: Andre van Vliet

« Terug

Deel via