Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Martin Zonnenberg over cantante 'Licht Der Wereld'

Martin Zonnenberg NL zingtzaterdag 09 september 2017 19:55

"Ik schrijf natuurlijk wel vaker een lied. Dat dirigeer je en het is mooi of niet mooi, haha, al ga je er vanuit dat het mooi is. Maar dit is iets anders." Afgelopen zaterdag sprak Martin Zonnenberg in 't Heerlijk Loflied over de eerste keer dat hij zijn Cantate 'Licht Der Wereld' voor het eerst live uitgevoerd hoorde.

"Deze Cantate ik al heel lang en het laatste half jaar heb ik er heel intensief aan gewerkt. Omdat m'n andere werk ook gewoon doorging, was het vaak nachtwerk. Het was zelfs een beetje stressen geweest om al die orkestpartijen klaar te krijgen. Ik had het koor natuurlijk al wel gehoord, maar op het moment dat ik het koor en het orkest voor het eerst samen hoorde, kon ik geen woord uitbrengen. In plaats daarvan draaide ik me om en zette het tweede gedeelte in. Maar als ik had kúnnen uitbrengen wat er op dat moment allemaal in me omging: 'wat gebeurt hier?', 'complimenten aan die en die', 'prachtig!'. Ik had gewoon één grote brok in m'n keel!"

Martin vertelde in de uitzending hoe hij hulp kreeg van ds. Wim Kok bij de teksten, hoe God hem inspireerde bij de start van het stuk en hoe 'urgentie' hoorbaar werd in het lied 'Sta Op, Wordt Verlicht'. Bovendien geeft hij ons een inkijkje in de achtergronden van de Oostenrijkse Nederland Zingt-reis.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Foto: Martin Zonnenberg (met Nederland Zingt in Oostenrijk)

« Terug

Deel via