Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Dankt, Dankt Nu Allen God
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Dankt, Dankt Nu Allen God
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Dankt, Dankt Nu Allen God
Luister

Patrick van der Linden over eerste album Ars Musica Orkest

patrickvdlindenzondag 10 september 2017 19:55

"Ik hoop dat we een aanzuigende werking hebben wat klassieke muziek betreft", aldus dirigent Patrick van der Linden in 't Heerlijk Loflied afgelopen zondag. Hij sprak met presentator Hans van Vuuren over het eerste album van het Ars Musica Orkest dat begin deze maand gepresenteerd werd. "Klassieke muziek wordt ten onrechte nog wel eens tegenover popmuziek gezet, terwijl die scheiding niet nodig is."

"Het is gewoon een muzieksoort en traditioneel heeft er nooit een scheiding tussen stijlen gelegen. Dat is pas van de laatste vijftig jaar. Ik denk dat iedereen het mooi kan vinden en ik hoop dat mensen het weer gaan ontdekken en waarderen."

"Deze cd noemen we onze eersteling, dus ik hoop dat er ook een vervolg komt. We hopen dat we als Ars Musica ook iets kunnen betekenen voor de koren die er zijn, om hen te kunnen begeleiden. En dan gaat het niet alleen om de grote klassieke werken. We begeleiden net zo lief koren die het eenvoudiger lied willen delen. Ik merk dat onze muzikanten heel graag spelen met koren die vol overtuiging hun liederen zingen."

Het gesprek met Patrick van der Linden kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Patrick van der Linden

« Terug

Deel via