Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Casting Crowns Your Love Is Extravagant
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Casting Crowns Your Love Is Extravagant
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:23 - 23:23 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Casting Crowns Your Love Is Extravagant
Luister

CDA-Kamerlid Harry van der Molen bidt mee bij Kroonbede

harryvandermolendinsdag 12 september 2017 08:30

"Mijn gebed voor Nederland is dat het volgende kabinet op een goede manier mag bijdragen aan de verdeling in Nederland. Dat de verschillen tussen hen die veel of weinig gestudeerd hebben, die arm of rijk zijn, dat die kleiner mogen worden." Dat zegt Tweede Kamerlid Harry van der Molen
(CDA) dinsdag op Groot Nieuws Radio. Dinsdagavond deelt hij bij de Kroonbede zijn persoonlijk geloofsverhaal.

De Kroonbede wordt jaarlijks georganiseerd door de Haagse kerken in de week voor Prinsjesdag. De Kroonbede is belangrijk, vindt Van der Molen. "In de Bijbel staat de opdracht om voor de politiek te bidden, voor de overheden. Ik was net een week of twee Kamerlid, toen er iemand bij mijn bureau stond met de vraag of ik dit wilde gaan doen. Toen heb ik ja gezegd, om iets van mezelf te delen, van mijn geloof en iets over politiek. Dat vind ik belangrijk."

Van der Molen zal tijdens de Kroonbede iets delen over het verhaal van de barmhartige Samaritaan. "Mensen zien iemand in nood en denken: vanwege de wet mag ik hem niet helpen. Of het is niet mijn positie om iets te doen. Ik zal iets delen wat ik twee weken geleden heb meegemaakt, wat daarover gaat. Moet je je aan de wet houden of moet je naar de persoon kijken die voor je staat?"

Ervaart Harry van der Molen verhoring op gebed? "Ik weet van mensen van dichtbij dat ze voor me bidden, dat alles goed mag gaan en dat ik tot zegen mag zijn. Het is aan iemand anders om te zeggen of dat ook zo is. Ik ervaar wel, als mensen expliciet zeggen dat mensen voor me bidden, dat steunt me wel. Dat je er niet alleen voor staat. Dat is ook de kern van het gebed: dat je het niet zelf hoeft te doen, je mag het bij God neerleggen."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Op maandag 18 september is vanaf 20:00 de Kroonbede ook te horen op Groot Nieuws Radio.

Beeld: CDA

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > september