Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

I Am They Your Love Is Mine
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

I Am They Your Love Is Mine
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

I Am They Your Love Is Mine
Luister

Coen Nuijten: Alles wat je aandacht geeft, gaat groeien

positivewoensdag 13 september 2017 07:30

Het is woensdag de 'dag van het positieve denken'. De Bijbel staat vol met teksten over positief denken, zegt Coen Nuijten, schrijver van het boek 'De macht van de witte leeuw'. "Als er iemand een doemdenker is, dan is het Paulus. Hij leerde om dankbaar te zijn, staat in Filippenzen 4, hij leerde om positief te denken. Hij veranderde compleet", vertelt Coen woensdag in De Nieuwe Morgen.

Zelf is Coen niet altijd een positieve denker geweest. "Nee, zeker niet. Op de basisschool heb ik erg negatief over mezelf gedacht. Dat ik niks kan en niet goed genoeg ben." Door een leraar op de sportopleiding hervond Coen het geloof in zichzelf. "Hij zei: 'Ik zie wel wat in jou'. Voor het eerst ging ik in mezelf geloven. Misschien zit er wel meer in mijn mars dan ik had gedacht, dan tegen mij werd verteld."

Positief denken maakt je tot een dankbaarder en gelukkiger mens, stelt Coen. "Alles wat je aandacht geeft, dat groeit. Als je negatief gaat denken over een negatieve situatie waar je doorheen moet, dan zal die situatie een grotere berg worden, een groter obstakel. Als je juist er positief over spreekt, zal je merken, zo heb ik ervaren, dat die berg helemaal niet zo'n hoge berg is. Maar wel met de kanttekening dat sommige dingen zo groot en heftig kunnen zijn, dat je daar hulp bij moet krijgen."

Coen raadt aan obstakels in je leven en de leugens in je denken op een rij te zetten. Bijvoorbeeld dat je niet slim, knap of goed genoeg bent. "Schrijf vervolgens de beloftes en waarheden van God erachter en spreekt dat uit als waarheid. Dat je denken wordt vernieuwd. En stop met verrgelijken, want God heeft iedereen wat anders gegeven."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari