Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Jan Pool: In autoriteit wandelen door de Geest

janpooldonderdag 14 september 2017 11:55

Jan Pool schreef drie boekjes over de geestelijke levensfases waar je als gelovige doorheen gaat. Na 'Intimiteit' en 'Identiteit' is nu deel 3 uit: 'Autoriteit'. "God heeft altijd het verlangen gehad dat mensen in zijn autoriteit gaan wandelen. We hebben van God de opdracht gekregen in Genesis om namens hem te heersen op aarde", vertelt Jan donderdag in Bij Jorieke.

"Dat kunnen we niet zonder de macht van de Heilige Geest", aldus Jan Pool. Dat is ook de reden dat hij dit boek opgedragen heeft aan de Heilige Geest. "Mijn eerdere boeken heb ik opgedragen aan mijn vrouw en kinderen. Een boek aan iemand opdragen, laat ook zien wat ze voor me betekenen. De Heilige geest betekent heel veel voor mij. Dit boek gaat dan ook een groot deel over Hem."

Het gesprek met Jan Pool kun je hier terugluisteren. Het boek 'Autoriteit' kun je bestellen op Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

"Ik heb autoriteit nodig om over de zondekracht in mijn leven te kunnen heersen", vertelde Jan. "God heeft ons autoriteit gegeven. Die erfenis vinden we in Genesis. Je ziet hoe God de schepping maakt, maar toen hij de mens geschapen had, zei Hij: het is zeer goed. We weten dat de boze daartussen kwam en de mens verleidt tot zonde. Toen verloor de mens de autoriteit over aarde. Het gezag, de macht en dus de autoriteit kwam bij de duivel te liggen."

"Jezus dood was nodig om christenen de autoriteit te geven door de Geest", vervolgt Jan. "Het is dat mosterdzaadje dat moest sterven. Daaruit voort komt een geweldige boom. In Jezus mogen wij met de opdracht aan de slag om de boodschap te verspreiden."

In de uitzending besprak Jan Pool ook vijf geestelijke levensfases waar we als gelovigen doorheen mogen gaan.

Beeld: Shelter Haarlem

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari