Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

The Psalm Project met. Ariën Vink Gebed (Psalm 25)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

The Psalm Project met. Ariën Vink Gebed (Psalm 25)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:03 - 23:03 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

The Psalm Project met. Ariën Vink Gebed (Psalm 25)
Luister

Chr. Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem - Haven van Rust

Chr. Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem o.l.v. Martin Mans - Haven van Rust 17:00

Nadat vorig jaar het selectiekoor van De Gouwestem, de Martin Mans Formation, met 'Liefdeslied' een eigen album presenteerde, is het dit keer weer de beurt aan het gehele gezelschap om met een cd voor de dag te komen. Uiteraard heeft The Formation met zes liederen toch ook een stevig aandeel in de sound. Zij zorgen met luchtiger gezongen 'I'm Feeling Fine', 'Call Home' en 'Who At My Door Is Standing?' voor een stuk variatie.

Maar uiteindelijk draait het in eerste instantie om de mannen van de Gouwestem zelf en zij staan weer als een huis. Dat je van 190 stemmen een 'wall of sound' kunt verwachten, laat zich raden, maar in 'Majesty' en 'Trouwe Vader' horen we ook een ingetogen kant van het gezelschap, dat over het geheel ook graag 'volle bak' gaat, zonder dat het onverstaanbaar wordt.

Het repertoire bestaat uit een mix van Engels en Nederlands, doorgaans werk van de laatste decennia (met uitzondering van de Formation-inbreng). Dirigent Martin Mans heeft met 'Trouwe Vader' en 'Knielen' bovendien twee mooie nieuwe eigen composities aan het verhaal toegevoegd.

De muzikale begeleiding op 'Haven Van Rust' is in handen van Hendrik van Veen (orgel), Mark Brandwijk (vleugel), Evelien Keesmaat (saxofoon), Jantine Kalkman (trompet) en Martin Snel (slagwerk).

Deze CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te kopen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via