Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Michelle David & The Gospel Sessions Nobody But The Lord
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Michelle David & The Gospel Sessions Nobody But The Lord
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michelle David & The Gospel Sessions Nobody But The Lord
Luister

Henk Binnendijk over geestelijke strijd

henkbinnendijkmaandag 25 juni 2018 12:24

Deze zomer sprak Jorieke 3 uur lang met hem in zijn tuinhuis in Rijnsburg. Henk Binnendijk neemt ons in zijn boek 'Het meesterwerk van God' mee door het Bijbelboek Openbaring. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven nu om? In het derde deel vertelt Henk Binnendijk over geestelijke strijd. "Alles wat de moeite waard is, geeft moeite."

Henk Binnendijk heeft in zijn leven heel wat geestelijke strijd ervaren. In het gesprek geeft hij aan dat hij aangevochten werd door de duivel. Voortdurend is hij bezig om ons van God los te weken. 

Somber

Bijna elke dag wordt Henk Binnendijk somber wakker waardoor hij wel de hele dag in bed zou willen liggen. "Maar dat is ook niks, dus kom ik er wel uit. Dan ga ik zingen en dan vrolijk ik wat op. Dat is puur geestelijke strijd. Als je God kent, wordt de duivel je vijand. Hij is er altijd op uit je onderuit te halen." Een soortgelijke ervaring heeft Henk als het gaat als hij ergens iets moet vertellen.

"Die strijd zal er altijd zijn. Ik vind het ook niet erg, nou ja, ik vind het vreselijk. Maar het hoor er ook bij. Er kan geen overwinning zijn als je niet gestreden hebt. Alles wat de moeite waard is, geeft moeite", aldus Binnendijk op Groot Nieuws Radio.

Je kunt het gesprek met Henk Binnendijk hier terugluisteren

Luister ook de eerste twee delen terug:

Henk Binnendijk over afhankelijkheid van God (deel 1)

Henk Binnendijk over radicaal leven met Jezus (deel 2)

Het boek 'Het meesterwerk van God' kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari