Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Reni & Elisa Aanbidden
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Reni & Elisa Aanbidden
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Reni & Elisa Aanbidden
Luister

Wim Hoddenbagh, van dienaar naar minnaar van God

Wim Hoddenbaghwoensdag 20 september 2017 11:55

Als je Wim Hoddenbagh ziet lopen, dan valt het meteen op dat hij er altijd vrolijk en vriendelijk uit ziet. Als hij spreekt, spreekt hij vol passie over Jezus. Lange tijd werkte Wim hard. Eerst in de politiek, later voor het koninkrijk van God. Hij ontdekte dat hij meer minnaar en minder een harde werker voor God mocht worden. Woensdag vertelde hij in Bij Jorieke zijn verhaal!

Het gesprek met Wim Hoddenbagh in Bij Jorieke kun je hier terugluisteren.

Is de vrolijkheid van Wim echt of lijkt het maar zo? "Het zit echt in me. Voor een deel is het karakter, maar dat je het volhoudt, dat is Jezus", vertelde Wim woensdagochtend in Bij Jorieke. "Vanmorgen toen de kinderen wakker werden, dan zijn dat spannende momenten, dan is mijn glimlach wel even weg hoor. Gek genoeg kan ik zelfs in zware periodes mensen nog bemoedigen. Daardoor weet ik dat het Jezus in me is."

Hard werken

Zijn ouders waren in evangelist in Limburg en komen uit de Vergadering van Gelovigen. "Mijn ouders zijn mensen die heel krachtig zijn en ook hun zwakte duren toe te geven. Het is ook een cultuur waarin we echt aan de bak gingen. Werken was altijd wel iets dat ik graag deed. Mijn ouders wonen naast de kerk en tot op de dag van vandaag gaat mijn vader het hele gebouw rond om alle blaadjes op te ruimen."

Wim begon als koster toen hij net getrouwd was. "Ik begon met het schoonmaken van het gebouw, bij het fundament beginnen. Ik dacht: lekker basaal beginnen. In die periode werd het wel lastig, de kerk kromp van 400 naar 40 mensen. We wilden geen kamp kiezen, maar dat werd onze eigen nederlaag. We waren heel jong en idealistisch. Ik heb wel een beetje te doen met 'de Wim en Gea van toen', we wilden er graag voor gaan maar hadden het niet makkelijk."

Het was een periode waarin Wim en Gea de donkere kant van de kerk zagen. "We kwamen in een liefdevolle kerk terecht en hebben daar eerst wat stilletjes op de achterste rij gezeten, maar hebben daar ook een stuk genezing en bevrijding ervaren. Ik heb toen gezegd: ik ga in de seculiere wereld werken en nooit meer preken!"

Den Haag

Wim ging aan de slag als lobbyist in Den Haag. "Ik zat veel op het Plein in Den Haag, daar wisselde ik informatie uit met Kamerleden en gemeenten. Ik merkte dat ik hetleuk vond en dat het me goed af ging. Het is hard werken, je bent altijd bereikbaar." In die tijd ontwikkelde Wim zich tot een strategisch denker. "Je gaat dan ook personen zien en behandelen, zodat ik in de toekomst er ook nog profijt van kan hebben." Wim heeft in die periode veel geleerd waar hij nu veel gebruik van maakt, zoals het schrijven van speeches, het netwerken en het waarderen van mensen om hun kwaliteiten.

Uiteindelijk kwam Wim bij de vraag: is dit echt wat ik wil? "In de zomers als ik vrij was, ging ik vaak nadenken. Ik was dan vaak eerst een week ziek, mijn lichaam moest tot rust komen. Daarna was ik mijn hele vakantie bezig om te denken of dit echt is wat ik wil."

« Terug

Deel via