Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

"Als je de wedloop gaat, ben je al een geloofsheld"

runningdonderdag 21 september 2017 07:55

Je hebt er misschien ook wel een: een geloofsheld. De democraat Hillary Clinton heeft ook een voorbeeld in het geloof, namelijk de Nederlandse priester en theoloog Henri Nouwen. Zijn boek 'Eindelijk Thuis' gaf haar troost toen ze de Amerikaanse verkiezingen verloor. Tijmen Stuut van Stichting Geloofshelden gaf donderdagochtend in De Nieuwe Morgen uitleg over geloofshelden.

In Hebreeën 11 en 12 wordt gesproken over geloofshelden, al wordt dat ook wel vertaald als 'geloofsgetuigen'. "De mensen die daar genoemd worden, werden geprezen om hun geloof, niet vanwege hun daden", vertelt Stuut op Groot Nieuws Radio. "De ene was een moordenaar, de ander ging vreemd of was een hoer. Dat vind ik zo'n inspirerende boodschap. Als je tot geloof komt, maak je nog steeds fouten en doe je zonde, maar uiteindelijk gaat het om ons geloof. Daarin mag je groeien en uitstappen, je kunt dat niet van jezelf, je hebt daarin Jezus keihard voor nodig. Als je die weg wil gaan, die wedloop wil lopen, dan ben je al een geloofsheld."

Bij geloofshelden denkt Tijmen Stuut zelf aan een voorganger uit een land waar christenen vervolgd wordt. Hij verlaat zijn land en verlangd ernaar om weer terug te gaan om zijn gemenete te dienen, ook al moet hij dat misschien met de dood bekopen. "Dan ben je wel een echte geloofsheld!"

Het hele gesprek met Tijmen Stuut kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari