Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Praat jij met je buren over het evangelie?

housesvrijdag 22 september 2017 07:55

Zaterdag is het Burendag, een prima gelegenheid om je buurmannen en buurvrouwen te ontmoeten. Drink je alleen koffie met hen of deel je ook iets van je geloof in Jezus Christus? In De Nieuwe Morgen vertelde Marc-Joshua de l'Isle, voorganger van The Journey in Almere, dat hij door de Heilige Geest geleid wordt naar mensen die hij mag ontmoeten en mag vertellen over Jezus.

"Ik bad wel eens: Heilige Geest, leid mij vandaag. Toen liet hij me zien dat ik een man zou tegenkomen met een bril en iets met zijn benen. Dat was op straat. Ik deed mijn ogen open en ik zag daar een man met een bril en krukken", vertelt De l'Isle op Groot Nieuws Radio. "Ik heb voor hem kunnen bidden, hij ontving genezen zodat hij weer kon lopen. En hij gaf zijn leven aan Jezus." Later ontving deze man nog meer genezing, van zijn halfblinde oog.

Vanuit eigen kracht kan Marc-Joshua de l'Isle niet vertellen over Jezus, vertelt hij. "Jezus zei dat hij terug naar de Vader in de hemel moest, dan kon hij zijn plaatsvervanger sturen, de Geest. Die hebben we hard nodig om er vurig over te kunnen vertellen."

Is iemand anders vertellen over Jezus eng? "Het is niet niks", zegt Marc-Joshua de l'Isle. "Mensen kunnen je raar aankijken of je niet begrijpen. Allerlei mannen en vrouwen in de Bijbel hadden hetzelfde probleem. Ze werden naar beneden gehaald of vervolgd. Dat zul je ook merken: je zult afwijzingen krijgen. (...) Als je afgewezen wordt, word je niet zelf afgewezen, ze wijzen dan Jezus af."

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari