Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Christine Denté Angels
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Christine Denté Angels
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Christine Denté Angels
Luister

Hoe versta jij Gods stem in je leven?

Ronald Koopsmaandag 25 september 2017 11:55

Hoe leer je (of heb je geleerd) om Gods stem te verstaan? Bij Jorieke stond maandag in het teken van dit thema. Ronald Koops, maker van de CD 'Herademen met de Psalmen' reageert: "Luisteren naar Gods stem is dat je een open houding naar God hebt. Als je naar Hem wil luisteren, betekent dat niet dat het altijd lukt, dat je op elk klein kruispuntje God verstaat."

Zelf is Ronald in de afgelopen jaren er nuchterder in geworden. "De Bijbel zegt vaak: doe het goede. Het is heel belangrijk om Gods stem te verstaan, om te zeggen: laat Uw wil geschieden in mijn leven, door mijn gaven en talente heen. Maar soms is het ook goed om na te denken: wat is nu juist om te doen?"

Op bepaalde kruispunten in het leven ontdekte Ronald pas achteraf dat God gesproken heeft. Of dat er dingen gebeurden, wat zo toevallig was, dat je denkt dat het God is. Ronald heeft geleerd om over woestijnperiodes heen te kijken. "Dat je denkt: ik hoor nu even niks, maar het zal wel goed komen. God bemoeit zich zeker met je leven en zorgt voor je, maar niet zo dat hij bij elk klein kruispuntje richting aangeeft."

Het hele gesprek met Ronald Koops kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > september