Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Needtobreathe Washed By The Water (Acoustic) (Live)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Needtobreathe Washed By The Water (Acoustic) (Live)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Needtobreathe Washed By The Water (Acoustic) (Live)
Luister

Martin Mans: Mannenkoren hebben een no-nonsense-mentaliteit

martinmanszondag 24 september 2017 19:55

Martin Mans is niet alleen organist, maar ook dirigent van maar liefst tien koren, vocal groups en zanggezelschappen, onder meer van het Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem, dat afgelopen week verantwoordelijk was voor de Wens CD van de Week. In 't Heerlijk Loflied vroeg presentator Hans van Vuuren hem naar de verschillende aanpak die deze koren verreisten."Als je het verschil tussen mannen en vrouwen bekijkt, is er bij mannenkoren iets meer no-nonsense-mentaliteit. Daar rollen ze ook niet van hun stoel als je een keer zegt: 'Je zingt vals, dat gaat niet goed'. Of je wilt een eerste tenor een keer uitleggen dat hij misschien voortaan beter bariton kan zijn. Mannen denken er wat makkelijker over dan vrouwen."

"Vrouwen zijn op hun beurt weer veel gefocuster merk ik. Als ik met m'n mannenkoren iets doe, dan willen ze nog wel eens denken: 'Het komt wel goed, we hebben gerepeteerd en de dirigent weet wel hoe hij ons moet leiden', terwijl de vrouwen veel meer focus hebben. Dat zie ik bijvoorbeeld bij Vocal Group Voice. Op het moment dat die op het podium staan, dan denken ze: Dit móet goed gaan! Dat is een leuk verschil en daarom hou ik ook van die afwisseling.

"

In de uitzending verklapt Martin ook nog welk elfde koor hij eventueel nog wel aan de 'collectie' zou willen toevoegen en hoe hij op een avond dat hij dirigent ook geen neiging voelt om te willen wisselen met de organist.

 Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio - Hans van Vuuren

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari