Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Trans World Radio biedt hulp op Carïben

irmadinsdag 26 september 2017 07:30

Radioprogramma's als bemoediging voor mensen in het Caribisch gebied, waar verschillende orkanen flinke vernielingen hebben aangericht. Trans World Radio heeft de afgelopen weken uitgezonden via een middengolfzender op Bonaire om een boodschap van bemoediging en hoop te brengen. Daarnaast was op het station informatie te horen over het weer, hulpverlening en evacuatie

Trans World Radio zond uit via een middengolfzender vanaf Bonaire, waar via 800 AM een groot deel van het Carbisich gebied mee kon worden bereikt. De christelijke organisatie sprong in dat gat, omdat veel lokale radiostations getroffen waren door de orkaan en daardoor niet konden uitzenden.

Redding

Hubrecht Smits, directeur van Trans World Radio Nederland, legt in De Nieuwe morgen uit dat Trans World Radio normaal gesproken helemaal gericht is op de boodschap van redding en heil in Jezus Christus. Deze normale programmering werd onderbroken door Spaanstalige en Engelstalige programma's van een uur voor het rampgebied.

Belangrijk

"Radio is belangrijk in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, want niet iedereen heeft internet", aldus Smits. "Maar in deze omstandigheden is het extra belangrijk, omdat de normale infrastructuur verwoest is. En als de stroom uitvalt, doen FM-zenders en internet het ook niet meer. Dan zit je vast aan radio, die meestal op batterijen werkt."

Trauma

Inmiddels nemen andere radiozenders nu de informatievoorziening over. Trans World Radio gaat zich nu richten op het uitzenden van programma's over traumaverwerking. Smits: "Dat zijn vijftien afleveringen van een kwartier, die gaan over vragen: hoe ga je om met verlies, waar is God in dit alles?"

Het gesprek met Hubrecht Smits van Trans World Radio kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari