Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Jan Mulder Hark, The Herald Angels Sing (Instrumentaal)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Jan Mulder Hark, The Herald Angels Sing (Instrumentaal)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Jan Mulder Hark, The Herald Angels Sing (Instrumentaal)
Luister

Was 'de opname van 23 september' een interpretatiefout?

oil lampmaandag 25 september 2017 16:55

Onder groepen evangelische christenen nam afgelopen weekend de spanning toe. Zou 23 september de dag van de opname van de gemeente zijn? Jan Hoek is aanhanger van deze uitleg over Openbaring 12. Is het achteraf een interpretatiefout geweest? "Nee, ik zie er nog steeds in dat er een vrouw zwanger is en een kind baart, en dat kind wordt uitgevoerd naar Gods troon. Dat staat in Gods woord."

Op internet waren veel theorieën en verhalen te vinden over deze dag van de opname van de gemeente. Is Jan Hoek nu teleurgesteld nu het niet is gebeurd? "Het geeft gemengde gevoelens, er is ons nog tijd gegund om over Jezus te vertellen aan hen die hem nog niet kennen", vertelt hij maandagmiddag in De Dag Van Vandaag. "Je leeft naar zo'n moment toe, je weet met elkaar dat het een mogelijkheid is dat de opname plaatsvindt, dat hebben we steeds zo gecommuniceerd. Als die niet doorgaat, dan is het even kijken: hoe ziet het leven er nu uit? Het leven gaat gewoon verder. Het is niet dat we nu in zak en as zitten."

Jan Hoek heeft geen afscheid genomen van mensen. "We zijn bezig geweest om mensen te vertellen wat we hebben ontdekt, wat een mogelijkheid zou kunnen zijn. Daar hebben we wel meer energie in gestoken. Niet dat we vrijdavond hier zaten en dachten: dit is de laatste avond. Het leven is gewoon doorgegaan."

De opname komt er

"Gods woord is nog steeds de waarheid", zegt Jan Hoek. "Het is nog steeds dat er een opname zal komen. Het is mooi als je wakker bent geworden, dat je bent wakkergeschud. Dan kun je opstaan, Gods lof verkondigen, Gods liefde laten zien, misschien wel met meer passie dan ooit tevoren. De opname gaat er komen, maar welke dag, dat weet ik niet. De bruidegom komt eraan, je mag je klaar maken, de olielamp mag gevuld blijven."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Deel via