Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Frits Rouvoet haalt vrouwen uit de prostitutie

frits rouvoetdonderdag 28 september 2017 11:55

Al 12,5 jaar zet Frits Rouvoet zich in voor de Stichting Brightfame. Het doel is om vrouwen uit de prostitutie te halen. In de afgelopen jaren is dat al 180 keer gelukt. Frits wil als een vaderfiguur zijn voor de vrouwen in de prostitutie, vertelde hij donderdagochtend in Bij Jorieke. "We gaan niet op pad als de professional die het allemaal wel weet. We gaan gewoon als mens tot mens."

Wat drijft hem, welke verhalen raken hem en wat maakt heilige woede in hem los? Het gesprek met Frits Rouvoet in Bij Jorieke kun je hier terugluisteren.

Wanneer ben je voor het laatst geraakt? Frits Rouvoet: "Iets dat me bijstaat is een vrouw waar we goed contact mee hadden. Ze had Jezus toegelaten in haar leven. Ze zei: 'Frits, ik zie er zo tegenop om die mannen weer binnen te laten'. Het was pas aan het begin van de avond, ze werkt tot vijf uur. Ze doet het dan toch om haar kinderen een beter leven te geven dan zij zelf had."

Frits raakt niet afgestompt door alle verhalen die hij hoort. "Je hoort veel dezelfde soort situaties. Ieder mens is anders, is uniek. Dat raakt me elke keer weer opnieuw. Ik kan het wel goed naast me neerleggen."

Twaalfeneenhalf jaar geleden had Frits Rouvoet contact met Robin, een vrouw die bij verschillende pooiers had gezeten. Ze was haar christelijke roots kwijtgeraakt, maar gaf uiteindelijk haar leven opnieuw aan Jezus. Ze deed aangifte tegen haar pooier, die alles ontkende wat hij gedaan had, waardoor vervolging onmogelijk werd. Ze werd enorm boos en beroofde zichzelf van het leven. Dat was voor Frits Rouvoet de aanleiding om Brightfame te starten.

De aanpak is simpel: het opbouwen van een relatie. "Als je geïnteresseerd bent, oogst je interesse. Dat zien we, al gaat het niet voor iedere vrouw op de Wallen op. Maar met heel veel hebben we wel goed contact." Er gaan nooit twee mannen samen op pad, er gaat altijd een vrouw mee.

« Terug

Deel via