Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

The Afters When You're With Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

The Afters When You're With Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

The Afters When You're With Me
Luister

"De Reformatie begint bij jezelf"

Herman Selderhuismaandag 02 oktober 2017 11:45

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk publiceerde. Dit leidde tot de Reformatie en een breuk met de kerk van Rome. Luther wilde de kerk uiteindelijk weer terugbrengen bij de Bijbel en het geloof. Professor Herman Selderhuis van de Theologische Universiteit Apeldoorn vertelt over de Reformatie.

Selderhuis: "Ik ben blij dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de boodschap van de reformatie. Jong en oud vinden elkaar om stil te staan over wat het voor ons betekent. Deze maand zijn er veel activiteiten door het hele land. Het is mooi om te zien hoe mensen echt even stil staan bij dit bijzondere moment. Op de website refo500.nl staat een complete agenda, en daar kunnen mensen zien wat er allemaal te doen is. Natuurlijk kan men ook zelf iets organiseren. Ik zeg altijd: de Reformatie begint bij jezelf, en het kan helpen om te leren wat Luther zei. Ik ben er van overtuigd dat er dan mooie dingen gebeuren."

Kernvragen

"Ik probeer de boodschap van Luther mee te geven. Het gaat over de verhouding tussen God en mens, wat een hoogst actuele boodschap is. We zijn allemaal veel bezig met religie. Wat bekenent de kerk voor ons? Wat betekent christen zijn? Luther bracht de mensen terug naar de kernvragen. Ik zie het niet alleen als een herdenking, maar ook als een herbezinning voor kerk en christen én voor de samenleving als geheel. Het is niet alleen in de maand oktober actueel, maar ook die maanden daarna. En ook wij gaan door met het verspreiden van de Reformatie."

Het gesprek kun je hier terugluisteren: 

Bron foto: Dick Vos, Nederlands Dagblad 

« Terug

Deel via