Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant Your Great Name (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Natalie Grant Your Great Name (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:30 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Natalie Grant Your Great Name (Acoustic)
Luister

Jongerenkoor Hananja - Tot U, O God

hananja_totuogod 17:00

Afgelopen weekend presenteerde het Jongerenkoor Hananja het tweede album 'Tot U, O God', dat daarmee het 20-jarig jubileum-seizoen extra kleur geeft. De titel van het album is uiteraard een zinssnede uit Psalm 42, die samen met zeven andere Psalmen de basis legt voor dit album. Daarbij is gekozen voor plezierige arrangementen van onder meer Marco den Toom, André van Vliet en Leander van der Steen.

Het repertoire wordt op mooie wijze aangevuld met mooie liederen van John Rutter, Dick Sanderman en Johan Bredewout en biedt bovendien met een orgelsolo van organist Jan Rozendaal en een orkestversie van Bachs 'Wohl Mir, Das Ich Jesu Habe' een tweetal mooie instrumentale aanvullingen.

Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Bram Bout, klinkt fris, helder en plezierig, wat overigens voor de hele sound van het album geldt. Vooral ook omdat er een evenwichtige balans is tussen de mannen- en vrouwenpartijen. Organist Jan Rozendaal wordt bijgestaan door het Orkest Ichthus van Robert Cekov. Dat gezamenlijk instrumentarium zorgt voor een vloeiende sfeer, die de luistervreugde verhoogt. Het jongerenkoor bestaat uit zangers en zangeres van tussen de 15 en 35 jaar. 

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via