Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

"Neem de tijd voor het lezen"

Alpha Nederlandmaandag 02 oktober 2017 13:52

Het Nederlands Bijbelgenootschap en de Evangelische Omroep (EO)komen samen met de ‘Bijbel Dichtbij’. Dat is een editie van de Bijbel in Gewone Taal met extra veel uitleg en toepassingen. Deze week wordt de Bijbel gepresenteerd. Want hoe moeilijk is het om de Bijbel te lezen? We praten erover met Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland.

"Ook ik vind het moeilijk om de Bijbel te lezen. Het is een uitdaging om in een druk jong gezin daar tijd voor te vinden. Ik denk dat veel mensen extra uitleg kunnen gebruiken, daarom word ik ook heel blij van dit soort initiatieven. Eerder was er al een Bijbel speciaal op kinderen gericht, en deze Bijbel focust zich meer op volwassenen. Meer uitleg en diepgang is van alle tijden. Ook in Bijbelse tijden werd al uitleg gegeven over bepaalde onderwerpen.”

Tijd nemen

 “Juist veel mensen zitten te wachten op extra uitleg en context bij dat wat ze lezen. Die uitleg blijft nodig, en dat kan ook heel goed via internet en boeken. Ik denk wel dat om een Bijbelverhaal dichtbij te laten komen je daar de tijd voor moet nemen. Op die manier ontdek je hoe je het kan gebruiken in jouw leven en wat je er van leert. Die tijd nemen: dat is voor veel mensen een uitdaging. Gelukkig zijn er veel cursussen waarbij je met een half uurtje per dag in één jaar de hele Bijbel leest.”

Dichterbij God 

Arnoud Drop adviseert mensen die meer willen leren over de Bijbel te starten met verhalen over Jezus. “Ik denk dat door te starten met die verhalen je ook dichterbij God komt.”

Beluister het gesprek hier terug en stem hier op de stelling van vandaag.  

Bron foto: Alpha Nederland

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > oktober