Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Zendingsschip brengt hoop naar de Cariben

logoshopedinsdag 03 oktober 2017 13:36

Het schip van stichting Operatie Mobilisatie Nederland vaart de hele wereld over. Zo bevindt het zendingsschip de Logos Hope zich momenteel in de Cariben, waar de eilanden door de orkanen Irma en Maria hard getroffen zijn. Bij De Nieuwe Morgen vertelde Douwe Scheepsma over wat ze doen om mensen in getroffen gebieden te helpen.

“Momenteel zijn we bezig met een rondgang door de Cariben. Op het moment van de orkanen lagen wij in Haïti. De kapitein heeft op tijd het schip op een veilige plek gebracht. Door de radartechnologie kan je heel goed anticiperen op wat het weer gaat doen. Nu zijn we weer terug, en willen hier graag de lokale kerken ondersteunen. ”

Populair

 De Logos Hope is voornamelijk een boekenschip, met ruim 5000 titels aan boord. Scheepsma: “De Bijbel is de bestseller. Je kan het eigenlijk zien als een christelijke boekenmarkt, waar we ook educatief materiaal aanbieden. De boeken die wij naar getroffen gebieden brengen zijn zo populair, dat mensen vaak in de rij staan om ze te bemachtigen.”

Evangelie 

“Onze kernactiviteit zijn de christelijke boeken, maar we doen ook wat kleinschalige hulpverlening. Denk dan aan waterfilters, brillen en waterputten. Het is hier zo’n enorme ravage. We werken samen met de Samaritan’s Purse, een organisatie die in Nederland bekend staat als organisatie schoenendoos. Er worden uit andere landen veel spullen aangevoerd en samen met deze organisatie doen we wat we kunnen. Aan boord van het schip zijn 400 mensen, dus we zetten met elkaar de schouders eronder. Het is een manier om de liefde van God te laten zien. En dit doen we door het verspreiden van boeken.”

Beluister hier het gesprek: 

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari