Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Marcel & Lydia Zimmer Familie
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Marcel & Lydia Zimmer Familie
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Marcel & Lydia Zimmer Familie
Luister

Emma vindt de microfoon helemaal fantastisch!

gezinsfoto van der lindenwoensdag 04 oktober 2017 11:55

Een ontmoeting met Emma vergeten de meeste mensen niet snel. Ze is zes jaar en maar 64 centimeter groot. Door primordiale dwerggroei zal ze niet veel groter worden. Haar ouders Robert en Judith zorgen fulltime voor haar, dat begon al met een strijd voor de geboorte van Emma. Vandaag waren ze alle drie te gast in Bij Jorieke.

"We communiceren met Emma via gebarentaal en ook gewoon met praten. Ze is slechthorend en hoort wel wat, maar gebarentaal helpt heel goed in het communiceren. Emma leert steeds beter praten wat we heel erg fijn vinden."

Ziekenhuis

"Aan het begin van de zwangerschap waren we blij en dankbaar. De eerste tijd ging het allemaal prima en ik voelde me goed. Totdat we bij 22 weken voor de echo gingen. Ik had toen al een voorgevoel dat er iets niet goed zou kunnen zijn. We kregen te horen dat Emma te klein was,  en echt veel te klein. Ik dacht toen nog: ik kan wel gaan werken. Maar ik moest meteen naar het ziekenhuis en daar werden we meteen naar academisch ziekenhuis gestuurd."

Onzekerheid

"Het bericht dat het kindje niet goed was gaf heel veel angst en onzekerheid. De kans dat ze het zou overleven werd als heel klein gezien, en de dokter stelde voor om de zwangerschap af te breken omdat het niet met leven verenigbaar was. We kregen echt de mededeling dat we wel erg laat waren om de zwangerschap af te breken. Toen zeiden wij: dat is helemaal niet de bedoeling. De dokter vond toen dat we vruchtwaterpunctie moesten doen. Toen bleek dat er geen afwijkingen te zien waren, werd er besloten er vol voor te gaan. Dit was een heftige tijd vol emoties. Ik moest vanaf 26 weken op bed blijven liggen, en we hadden de angst dat ze niet levend ter wereld zou komen. Nu we terugkijken op die periode voelen wij ons echt gedragen. Na twaalf weken mocht Emma mee naar huis, dat was een feest."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via