Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Maria Die Zoude Naar Bethlehem Gaan
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Maria Die Zoude Naar Bethlehem Gaan
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Maria Die Zoude Naar Bethlehem Gaan
Luister

Omgaan met aanslagen: de Bijbel geeft moed

IMG_0044woensdag 04 oktober 2017 12:38

De provincie Minya in Egypte werd vier maanden geleden opgeschrikt door een aanslag op christenen. Een groep was onderweg naar een klooster om te gaan bidden als ze plotseling onder schot worden genomen. 26 christenen komen om. Richard Groenenboom van Stichting De Ondergrondse Kerk reist af naar Egypte en spreekt met een vader die zijn twee zonen verloor. Het werd een indrukwekkend gesprek over geloven.

Groenenboom: "Er is veel angst hier in de gemeenschap, en daardoor was het lastig om mensen te vinden die met mij wilde spreken over het drama wat zich hier heeft afgespeeld. Na veel moeite was er een famile bereid die met me wilde spreken. Deze familie verloor twee zonen, Kerelos van 18 en Georges van 24. Het was erg indrukwekkend om met hen te spreken."

Bemoedigen

"Ik sprak vooral met vader Mahrous, die troost vond in zijn geloof. Hij vertelde dat zoon Georges zou gaan trouwen vanuit dit huis en hoe moeilijk hij het vond dat dit nooit meer ging gebeuren. Hij zei: "Ik word getroost door de Bijbel. Mijn zonen zijn nu voor altijd gelukkig. God heeft met alles een doel, wij begrijpen het alleen niet. Wij vertrouwen op hem want hij is almachtig. Ik hield ontzettend veel van mijn zonen, meer dan van mijzelf. Natuurlijk ken ik ook gevoelens van boosheid. Maar ik als ik de Bijbel lees verdwijnen die gevoelens weer naar de achtergrond. Het geeft moed."

Kracht

Voor Groeneboom gaf dit gesprek veel inspiratie. "Egypte wordt geteisterd door aanslagen. En deze jongens die opweg waren naar het klooster hadden gelijk door dat het foute boel was. Ze waren een van de eerste die werden neergeschoten, omdat ze tegen de terroristen zeiden dat ze hun geloof niet zouden verlochenen. Ookal zou dat betekenen dat ze dood werden geschoten. Hoe moeilijk het ook is, het geeft ook veel kracht. Als ik mensen hierover in de kerk vertel probeer ik het dichtbij te brengen. Uiteindelijk gaat het allemaal om het geloof. Zou jij bereid zijn om Jezus gehoorzaam te zijn? Ondanks alle heftige aanslagen groeien de kerken in Egypte gestaag. Voor mij is dat inspirerend en bemoedigend, en dat wil ik ook overbrengen naar anderen." 

Luister hier het gesprek terug: 

Bron foto: Evangelische Omroep 

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari