Nu op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Gerald Troost gaf zich over aan God

Gerald Troostdonderdag 05 oktober 2017 11:55

Donderdag was Gerald troost te gast bij Jorieke. Er werd over serieuze thema's als overgave en vertrouwen gesproken. Gerald heeft hiermee geworsteld en doet dat misschien nog steeds wel, net als veel mensen. Hij zingt erover op zijn album Witte Vlag en zong twee nummers live in de studio

Je agenda zit zo vol met optredens, is dat iets waar je blij van wordt of denk je wel eens, hoe ga ik dat doen?
Ik vind dat heel erg leuk om te doen, mensen inspireren het land doorreizen en zingen. Wel is het zo als je veel optredens hebt staan dat je van te voren meer moet nadenken wat moet ik nu doen om het goed voor te bereiden. Mensen benaderen, musici benaderen en als ik dat doe dan gaat het meestal wel goed.

Je bent 17 jaar fulltime bezig als muzikant, laten we de balans opmaken, had je toen je begon dromen van hoe het zou gaan?
Dromen had ik wel, deels is het wel zo gelopen maar dat ik zoveel muziek zou maken en nu nog zo door het land zou gaan is heel erg mooi. Dat ik vooral in mijn leven ervaar dat ik nog zo passie voor God en mensen voel maakt dat ik het nog doe. Het continu onderweg zijn is wel zwaar maar mijn vrouw Nelinda is een enorme steun voor me.

Wanneer waren er voor jou momenten van overgave?
In onze gemeente Mozaiek0318, ik dacht in begin ik ga daaraan mee doen en dit doen en dat doen. Maar het liep anders en ik voelde me aan de zijlijn staan. Dan steekt dat en vraag ik me af waar moet ik heen met dat gevoel. Ik denk dat God dat soort dingen kan gebruiken om ons weer dichtbij Hem te trekken.

Vertrouwen in God is afgelopen maanden sterk opgebouwd. Ik wist als ik het alleen ga doen gaat het mis. En dan op de een of andere manier gebeurde het en lukte het en kon ik zien God had hier echt zijn hand in. Spreken is voor mij soms lastig, ik haper soms als je een half uur moet spreken kan dat lastig zijn. Maar ook in drukte, soms ben ik lang onderweg naar uithoeken van het land dan krijg ik daar de kracht voor of gaan in opnames dingen moeizaam waar ik dan denk, gaat dit wel mooi worden? En achteraf hoor je het en kan je tevreden zijn. 
Ik leer om dagelijks steeds meer alles in Gods hand te leggen. Dat probeer ik echt en dan kan ik het loslaten en gaat God het leiden!

Luister hier het gesprek terug: 

« Terug

Deel via