Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Elevation Worship Resurrecting (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Elevation Worship Resurrecting (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Elevation Worship Resurrecting (Acoustic)
Luister

"Duurzaamheid is juist voor kerken belangrijk"

HannavanderHorstvrijdag 06 oktober 2017 11:55

Op zaterdag 7 oktober vindt voor de zesde keer Groene Kerkendag plaats, het grootste groene evenement voor christenen in Nederland. Dit is een initiatief van Tear en Kerk in Actie om de wereld een stukje duurzamer te maken. Maar hoe belangrijk is het eigenlijk dat je kerk groen is? We praten erover met Hanna van der Horst, projectleider Groene Kerken.

"Op dit moment zijn er 140 groene geloofgemeenschappen in Nederland. Deze kerken zijn allemaal opweg om te verduurzamen. Dat betekent dat ze één groene stap per jaar nemen, zoals het vervangen van ledlampen of het beginnen van een moestuin. Er is een enorm palet aan activiteiten en gebieden waar verduurzamen mogelijk is. Het is alleen wel belangrijk om die stap ook echt te zetten." 

Schepping

"Natuurlijk zijn er kerken die geen eigen gebouw hebben, maar ook dan kan je groen zijn. Wij hebben een toolkit ontwikkeld met verschillende  gebieden waar je kan verduurzamen. Zo kan er gepreekt worden over zorg voor de schepping, en dat is ook een vorm van duurzaamheid. God heeft ons de schepping gegeven en ons gevraagd om de mens lief te hebben en voor Zijn schepping te zorgen. Wat ons betreft kan het niet anders dat duurzaamheid hoog op je radar zou moeten staan."  

Duurzaamheid

Mijn eigen kerk in Hilversum houdt zich veel bezig met duurzaamheid,  maar durft zich nog geen duurzame kerk te noemen. Ze nemen die stappen al en kunnen zich dus al aanmelden. Ze organiseren bijvoorbeeld een enorm grote kledingsinzameling voor kinderen, of er wordt voedsel ingezameld. Deze projecten zijn dan voor die mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Bron foto: Tear

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari