Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Jennifer Knapp Whole Again (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Jennifer Knapp Whole Again (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Jennifer Knapp Whole Again (Acoustic)
Luister

Luister de drie beste gesprekken (week 40)

3bestegesprekkenzaterdag 07 oktober 2017 08:57

De 3 mooiste, beste, meest relevante gesprekken van deze week vind je terug in dit overzicht. Bij De Nieuwe Morgen spraken we woensdag met Richard Groenenboom over de aanslagen in Egypte. Op donderdag spreken we Franca Treur over haar nieuwe boek Hoor nu mijn stem. En Gerald Troost was te gast bij Jorieke. Het werd een openhartig gesprek over geloof.

1. Aanslagen op christenen in Egypte

De provincie Minya in Egypte werd vier maanden geleden opgeschrikt door een aanslag op christenen. Een groep was onderweg naar een klooster om te gaan bidden als ze plotseling onder schot worden genomen. 26 christenen komen om. Richard Groenenboom van Stichting De Ondergrondse Kerk reist af naar Egypte en spreekt met een vader die zijn twee zonen verloor. Het werd een indrukwekkend gesprek over geloven.

Het gesprek kun je hier terugluisteren: 

2. Nieuw boek Franca Treur 


Schrijfster Franca Treur schreef eerder al in Dorsvloer vol confetti over de Gereformeerde Gemeente. Ook in haar nieuwe boek Hoor nu mijn stem worstelen de twee vrouwelijke hoofdpersonen met het geloof. Treur groeide zelf op binnen de Gereformeerde Gemeente en bij De Nieuwe Morgen spreken we met haar over het nieuwe boek. Wat inspireert haar om opnieuw over het geloof te schrijven? 

Het gesprek kun je hier terugluisteren: 

De worstelingen van Gerald Troost

Donderdag was Gerald troost te gast bij Jorieke. Er werd over serieuze thema's als overgave en vertrouwen gesproken. Gerald heeft hiermee geworsteld en doet dat misschien nog steeds wel, net als veel mensen. Hij zingt erover op zijn album Witte Vlag en zong twee nummers live in de studio. 

Het gesprek kun je hier terugluisteren

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari