Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Matt Redman & Chris Tomlin Angels (Singing Gloria)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Matt Redman & Chris Tomlin Angels (Singing Gloria)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Matt Redman & Chris Tomlin Angels (Singing Gloria)
Luister

The Continentals - Acappella

The Continental - Acappella 17:00

Het is bijna 50 jaar geleden dat The Continentals in Nederland aan de slag gingen. Wat in 1963 in de Verenigde Staten begon als 'The Continental Singers', een initiatief van dirigent Cam Floria, groeide in de decennia daarna uit tot een wereldwijd fenomeen, waarin jonge mensen getraind werden in (jongeren)koorzang en presentatie, om vervolgens een concertreis te maken. Dat kon in eigen land zijn, maar ook naar andere delen in de wereld.

Zo trokken ook vanuit Nederland – onder de naam 'The Continentals' - door de jaren heen honderden teams door Europa om liederen van hoop en geloof te delen. De activiteiten van The Continentals zijn de laatste jaren weliswaar op een iets lager pitje geraakt, maar er is nog steeds vraag naar de muziek.

Deze maand verscheen een verzameling liederen die wereldwijd de afgelopen 50 jaar 'a cappella' in het repetoire zaten, waaronder liederen van Michael W. Smith, Don Francisco, Wayne Watson en Ingemar Olsson. Zo zat 'Break Thou The Break Of Life' al in 1965 in het programma. Voor velen zal dit album een feest van herkenning zijn, voor anderen een kennismaking met de ingetogen kant van The Continentals.

« Terug

Deel via