Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Marcel & Lydia Zimmer Aan Uw Voeten
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Marcel & Lydia Zimmer Aan Uw Voeten
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Marcel & Lydia Zimmer Aan Uw Voeten
Luister

Mira stapte deels uit de 'christelijke bubbel'

miradeboerwoensdag 11 oktober 2017 11:55

Met God op pad gaan en ontdekken wat er buiten je comfortzone mogelijk is. Dat klinkt leuk, maar is ook best spannend. Mira de Boer ging het avontuur aan: ze stapte deels uit haar "saaie" christelijke bubbel. "We zijn niet geroepen om in een christelijke bubbel, maar op aarde te leven. Als ik de tekst over 'het zout der aarde' lees, dan denk ik dat je je moet vermengen om smaak te geven", vertelt Mira in Bij Jorieke.

Haar bevindingen heeft ze opgeschreven in het boek 'Hoe ik ging doen wat ik niet durfde'. Dat boek kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio. Het gesprek met Mira de Boer kun je hier terugluisteren.

Het plan ontstond toen de oudste twee kinderen van Mira naar de middelbare school gingen en ze weinig meer op de basisschool van haar kinderen kwam. "Ik werkte bij een christelijke werkgever, bij Agapè. In de avonden en weekenden was ik actief in de kerk. Het drong tot me door toen ik mijn verjaardag vierde. Ik dacht: wie nodig ik uit? Toen kwam ik alleen maar uit op mijn christelijke vriendinnetjes. Ik dacht: dat wil ik niet!"

Toch kan ze wel genieten als ze met christelijke collega's een vergadering kan beginnen met gebed. Of dat een collega zegt dat hij of zij voor je bidt als je het moeilijk hebt.

Het uit je bubbel stappen start met een relatie met God hebben. "Omdat Hij het fundament in je leven is en ook de reden waarom het de moeite waard is om naar buiten te gaan. Ik denk dat heel veel mensen zoeken naar houvast en echt gezien willen worden. Ik hamer er ook op dat je niet perfect hoeft te zijn. Je durft alleen maar niet perfect te zijn als je weet dat je geliefd bent door God", vertelt Mira.

Beeld: Facebookpagina Mira de Boer

« Terug

Deel via