Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Karyn Williams God Of All Comfort
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Karyn Williams God Of All Comfort
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Karyn Williams God Of All Comfort
Luister

Dirigent Bram Bout: Hananja is een heel spontaan en enthousiast koor!

bramboutzondag 08 oktober 2017 19:55

"We hebben de gewoonte om aan het einde van de oefenavonden nog één of twee 'vrije keuzes' van de koorleden te zingen. Daarin zie je een voorkeur voor bepaalde componisten." Dirigent Bram Bout legde afgelopen weekend in ’t Heerlijk Loflied uit hoe Jongerenkoor Hananja tot de keuze kwam voor de ‘moderne’ psalm-arrangementen van bijvoorbeeld Marco den Toom, André van Vliet en Leander van der Steen, zoals die op de CD ‘Tot U, O God’ horen.

"Met die muzikale voorkeur van het koor houden we rekening als we op zoek gaan naar nieuw repertoire." Hij legt uit dat het koor onder toezicht staat van de Gereformeerde Gemeente in Tholen, van waaruit de wens is geuit dat de psalmen een belangrijke rol hebben in het repertoire. Door de jeugdige helderheid van de stemmen én de snelheid van een uitvoering geeft het koor echter ook een stuk eigenheid aan een lied. "Ik vind Hananja een heel spontaan en enthousiast koor, ik vind dat het eraf straalt, met als gevolg dat in de repetities ná een uitvoering zich ook weer nieuwe leden melden."

Jongerenkoor Hananja viert dit jaar het 20-jarig jubileum en vierde dat onder meer met de release van dit tweede album 'Tot U, O God', sinds begin oktober in de winkels ligt.

Het gesprek met Bram Bout kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

In 'De Muziekstandaard' vraagt sopraan Rineke de Wit om een mannenkoorversie van 'Ik Bouw Op U'. "Ik leerde piano spelen dankzij de Johannes de Heer-bundel. En bovendien ben ik dol op de volle klanken van een mannenkoor. Ik mocht het live meemaken toen ik als sopraan te gast was bij een van de koren van Martin Mans en ik blijf dat lied prachtig vinden."

Het gesprek met Rineke de Wit kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via