Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Hoor Mijn Gebed
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Hoor Mijn Gebed
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Hoor Mijn Gebed
Luister

Willem kwam tot geloof voor de V&D in Arnhem

willem van schaaijkdonderdag 12 oktober 2017 11:55

Willem van Schaaijk zocht op veel plekken naar de zin van het leven, hij wilde alles proberen en stond overal voor open. Goeroes, LSD-trips, yoga, de Scientology Church en antroposofie, niks was hem te gek. Onderaan zijn lijstje stond het christendom, totdat hij voor de deur van de V&D in Arnhem aangesproken werd door een Engelsman. Donderdag vertelde Willem zijn verhaal in Bij Jorieke.

Het gesprek met Willem van Schaaijk kun je hier terugluisteren.

Een katholiek gezin, de katholieke kerk en een katholieke school. De jeugd van Willem van Schaaijk was doorspekt met het katholieke geloof. "Uiteindelijk groei je daarmee op en weet je niet beter dan dat je naar de kerk moet. Ik ben zelfs misdienaar geweest. Dat was omdat je eens in de paar jaar een misdienaarsreisje had. De kerk was voor mij een beetje abracadabra. Termen als de Heilige Geest zeiden me niet zoveel. Thuis werd er niet gepraat over het geloof. Er werd voor het eten een kruisje geslagen.

Vrijheid

De zoektocht naar de zin van het leven kwam toen Willem een jaar of 19 of 20 was. Hij ontdekte de vrijheid: er waren geen grenzen als het gaat om reizen, vriendinnen en carrière. "Maar wat is het dan? Je vindt geen inhoud op de academie. Het is vooral de vorm waar je mee bezig bent. De inhoud werd voor mij steeds belangrijker. Waar leef je voor en waar doe je het allemaal voor? Ik was op zoek naar de grote levensvragen. Wat is de werkelijke zin van het leven?"

Zondaarsgebed

Het christendom kwam voor het eerst concvreet in beeld voor de V&D in Arnhem toen hij werd aangesproken door een Engelsman. "Ik zag bij hem dat het leefde. Hij vroeg: wil je dat ook? Ik zei: ja, maar hoe gaat dat dan? Toen hebben we daar op straat staan bidden. Ik moest hem na zeggen, ik denk dat het een zondaarsgebed was. Daarna werd ik heel blij. Dit was het begin van meer verdieping in het christendom. Ik ging kerken bezoeken.

Toen Willem tot geloof kwam, brak hij met zijn werk als cameraman bij Aart Staartjes en ging hij voor de EO werken. Hij filmt, monteert en maakt programma's zoals 'Geloof en een Hoop Liefde'.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > oktober