Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Drie goede gesprekken van week 41

weekoverzicht_2017_algemeen_herfstvrijdag 13 oktober 2017 17:00

Het was de week waarin het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd werd. In De Dag Van Vandaag hoorde je de reacties van onderhandelaar Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP). In Bij Jorieke waren er gesprekken over 'de christelijke bubbel' en over hoe kinderen hun emoties kunnen tonen? Drie goede gesprekken om terug te luisteren dit weekend!

1. Het regeerakkoord

Maandenlang hebben onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gepraat over de vorming van een nieuwe coalitie. Maandag kwam er officieel witte rook en dinsdag kon het stuk met de titel 'Vertrouwen in de toekomst' gepresenteerd worden. Diezelfde middag gaf hij op Groot Nieuws Radio een toelichting. "Ik bid dat dit beleid tot zegen is voor mensen in kritieke situaties."

Het hele gesprek met Gert-Jan Segers kun je hier terugluisteren.

De SGP zal de nieuwe coalitie constructief tegemoet treden, vertelde fractievoorzitter Kees van der Staaij in De Dag Van Vandaag. "Op basis van wat er nu ligt is de SGP voorzichtig positief over de hoofdlijnen van het regeerakkoord. Dat betekent dat we het kabinet een faire kans willen geven." De reactie van Van der Staaij kun je hier terugluisteren.

2. Uit je christelijke bubbel

Met God op pad gaan en ontdekken wat er buiten je comfortzone mogelijk is. Dat klinkt leuk, maar is ook best spannend. Mira de Boer ging het avontuur aan: ze stapte deels uit haar "saaie" christelijke bubbel. In Bij Jorieke vertelde ze dat we niet geroepen zijn om in zo'n bubbel te leven, maar om op aarde te leven. "Als ik de tekst over 'het zout der aarde' lees, dank ik dat je je moet vermengen om smaak te geven."

Het gesprek met Mira de Boer kun je hier terugluisteren.

3. Kinderen & emoties

We horen vaak hoe er op latere leeftijd problemen ontstaan als de jeugd bestond uit blauwe plekken en het niet hebben geleerd om op een gezonde manier je emotie te uiten. Kinder- en jeugdpsychotherapeute Linda Klein schreef boekjes over emoties. In Bij Jorieke vertelde ze dinsdag hoe je kinderen kan helpen om op een gezonde manier met hun emoties om te laten gaan.

Het gesprek met Linda Klein in Bij Jorieke kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > oktober