Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Kees Alers - Saviour

Kees Alers - Saviour 17:00

Hoewel het hier gaat om een instrumentale CD, is het vanaf de begintonen duidelijk dat het gaat om 'Jezus als Redder van de mens'. Fluitist Kees Alers speelt samen met een mooie samenstelling muzikanten een veertiental arrangementen van Marco den Toom, waarbij elke gedeelte wijst op Jezus. Denk daarbij aan traditionele melodieën als 'Daar Ruist Langs de Wolken', 'Stilte Over Alle Landen' en 'Wie Maar De Goede God Laat Zorgen', maar ook aan moderner werk van Rolf Lovland en Darlene Zschech.

Op de CD-hoes wordt de term 'romantische orkestbewerkingen voor fluit & orkest' gebruikt en eigenlijk klopt die omschrijving wel. De sfeervolle samenwerking van fluit, hobo, hoorn, piano en strijkers zorgt voor een bijna dromerige setting waarin de luisteraar enerzijds heerlijk kan genieten van de muzikaliteit, maar anderzijds ook zelf op momenten de teksten van de liederen kan meezingen als een gebed naar de Redder. De liederen vullen elkaar in sfeer feilloos aan, waardoor het album ook écht één geheel is geworden. Uiteraard met de fluit in een sprankelende hoofdrol, maar met volop ruimte voor de andere muzikanten.

Kees wordt op dit album vergezeld door Anja van der Maten (hobo), Marcel Bergboer (hoorn), Jan Willem van Delft (piano) en een strijkensemble onder leiding van Laura van der Stoep. Marco den Toom is zelf de dirigent van dit gelegenheidsorkest.

« Terug

Deel via