Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Jennifer werd vrij van demonische invloeden

EO Visie - Jennifer Guettadinsdag 17 oktober 2017 11:55

Als een 'moderne Saulus' deed Jennifer Guetta alles wat om te bewijzen dat de Bijbel een verzameling leugens is en mensen van het geloof af te brengen. Als ze in een duistere wereld van demonische aanvallen terecht komt, strekt ze zich uit naar de Jezus die ze nog kende uit haar jeugd. Daardoor werden har ogen geopend. Dinsdag vertelde ze haar verhaal in Bij Jorieke.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Al haar hele leven heeft Jennifer van geschiedenis en onderzoek gehouden. "Op een gegevement heb ik de Engelse internationale school gevolgd. Ik moest gaan kiezen. Het ultieme was voor voor mij de combinatie van geschiedenis en de Bijbelse historie. Ik voelde me toen al verbonden met het Joodse volk. Ik ben toen Bijbelse archeologie in Leiden gaan studeren."

Verwaterd

"Mijn eigen geloof was al verwaterd", bekent Jennifer. "Mijn geloof wilde me van mijn geloof afbrengen. In Leiden was mijn geloof al verwaterd, ik geloofde niet meer in Jezus, maar nog wel in iets van een God. De professor zei tegen me: 'Ik spreek je over zes jaar nog wel'. Je gaat in die opleiding heel diep de Bijbel in en kijken wie het geschreven heeft. Je haalt al het geestelijke weg en bekijkt alles alleen maar fysiek. In de wetenschap is het zo als je de geestelijke wereld erbij haalt, dat je dan niet meer geloofwaardig bent."

Kaballa

Via een lezing kwam Jennifer in contact met een kaballa-lerares. "Ze kon ons veel vertellen wat me fascineerde. Op een avond kwam ze bij ons thuis, er was heel veel liefde en licht. Ze vroeg: Heb ik toestemming om hier te zijn? Wat een rare vraag, dachten wij. Het probleem als wetenschapper is dat je niet gelooft in de bovennatuurlijke wereld, dus ook niet in het kwaad. Ik geloofde dat kwaad in de natuur van mensen zat en niet een eigen gedachte had. Zij zei dat kwaad niet bestaat, alleen maar negativiteit."

Enge momenten

"Toen ze wegging de volgende dag, had ze har jas laten hangen en spullen achtergelaten. Na een week hebben we har weer uitgenodigd, toen is ze een maand bij ons in huis geweest. Dat voelde alsof mijn beste vriendin er was." Een maand later kwam ze weer terug. "Rond de kerst in 2012 veranderende ze. Het waren hele enge momenten waarop haar ogen uitpuilden en ze soms opeens boos werd. Mijn zus in Amerika is christen en kreeg een droom waarin ze gewaarschuwd werd voor deze vrouw die ze bij naam kon noemen."

"Ze had toestemming nodig om binnen te komen en vaak vroeg ze dat voor de kleinste ding. De manier waarop ze expliciet toestemming, vond ik wel vreemd. Later was het nodig om al die toestemming te verbreken."

Lees meer op de website van Jennifer.

Beeld: Eljee Bergwerff voor EO Visie

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari