Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straatpastor uit Ede helpt daklozen met bonnen

Pastor Max Spaansdinsdag 17 oktober 2017 08:30

Waar doe je goed aan als een dakloze je om geld vraagt? Grote kans dat hij of zij met dat geld sigaretten, drank of drugs koopt, zullen veel mensen denken. Straatpastor Max Paans bedacht daar wat op: de zogeheten 'hebjewatbonnen'. Met die bonnen kunnen daklozen in Ede van die bon iets halen bij een van de aangesloten winkeliers.

Max Paans: "We zijn nu 1,5 week bezig en de reacties zijn erg goed. Ik begrijp ook dat mensen bang zijn dat het gegeven geld niet goed terecht komt. Ik praat daar regelmatig over met mensen. Want als ze het niet kopen van geld, dan stelen ze het vaak. En wat is erger? We hebben dus met elkaar gezocht naar een oplossing. Het is heel simpel: mensen kunnen een bon kopen en vervolgens geven ze het weg aan de jongens en meiden van de straat. De bonnen kan men aanschaffen via de website of bij 2 winkels in Ede. Één bonnetje kost 1,50 en dat geld wordt dus 100 procent besteed aan het goede doel. Er zijn 6 winkeliers die meedoen: van Het Vishuis tot de Indonesische Toko."

Steunen

"De bonnen zijn een mooie manier om daklozen te steunen. Ook de winkeliers zijn er blij mee, omdat er minder gestolen wordt uit de winkels. Mensen die op straat leven doen niet wat wij heel normaal vinden. Even naar de supermarkt, wat boodschappen halen: dat is al uniek. De doelgroep in Ede alleen al zijn er zo 200 mensen en wij hopen dat andere steden geprikkeld worden om dit systeem ook over te nemen. Er zijn door het hele land straatpastors. Het is een mooie manier van iets goeds doen voor een ander: mensen zijn sociaal betrokken en je geeft écht iets terug."

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Bron foto: Twitter Max Paans

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari