Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Matt Redman & Chris Tomlin Angels (Singing Gloria)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Matt Redman & Chris Tomlin Angels (Singing Gloria)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Matt Redman & Chris Tomlin Angels (Singing Gloria)
Luister

Matthijn Buwalda: Ik probeer eerlijk in mijn geloof te staan

matthijnbuwaldadinsdag 17 oktober 2017 14:55

'Hotel De Hoop' is de titel van de nieuwe CD en theaterprogramma van Matthijn Buwalda. Met de teksten kiest hij een taal die past bij de manier waarop hij zijn geloof beleeft. Dat betekent dat er ook ruimte is voor geloofstwijfel. "Geloven heeft altijd het midden tussen zekerheid en hoop", vertelt Matthijn Buwalda op dinsdagmiddag in Backstage op Groot Nieuws Radio.

"Paulus zegt dat zo mooi: het is een zekerheid waar je op hoopt. Dat betekent dus dat het niet zeker is. Ik vind dat je die ruimte moet kunnen pakken en dat je daar eerlijk over moet schrijven", vertelt Matthijn Buwalda. "Ik denk dat het een breedgedragen gevoel is in christelijk Nederland, en überhaupt in nederland. Als je me vraagt: kun je het bewijzen? Nee, dat kan ik niet."

Hokjes

"Ik probeer eerlijk in mijn leven en geloof te staan. Ik hoop dat mensen genieten van mijn muziek en ik hoop dat ze horen wat erin heb gestopt. Maar als geloof voor iemand betekent dat ik bij alle hokjes dezelfde kruisjes zet als hij of zijn, nee, misschien doe ik dat wel niet."

Ruimte

"Voor mij is God er. Ik vertrouw en geloof en hoop dat Hij doet wat Hij belooft. Dat zit in mijn DNA, dat stroomt door mijn aderen. Dat is niet weg. Maar ik geloof wel steeds meer dat geloof veel meer ruimte geeft dan ik ooit gedacht had. God valt minder snel van Zijn troon als wij willen doen laten geloven in allerlei discussies. Juist als je in die ruimte het geloofsgesprek voert met mensen, geloof ik dat daar hele mooie dingen uit kunnen komen."

"Als Christus zelf zegt 'als je me zoekt, zul je me vinden', dan hoop ik vooral dat als mensen mijn liedjes en mijn verhaal horen, en dan zeggen: 'Wow, ik hoor iets, wat is dat? Ik kan het niet definieren, zal ik gaan zoeken? Goed idee, te gek!'"

Het hele gesprek met Matthijn Buwalda kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Facebookpagina Matthijn Buwalda

« Terug

Deel via