Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Tot geloof komen op de beurs

beurswoensdag 18 oktober 2017 07:30

Emke de Jager heeft al heel wat beurzen van binnen gezien. Met de Bijbelstand van de Stichting tot Bevordering van Evangelisatie gaat ze de grote beurzen van Nederland af om de bezoekers te vertellen over Gods liefde. Deze week staat ze op de 55 Plus Vierdaagse, maar je kan haar ook tegenkomen op de Margriet Winterfair. Hoe werkt dat nou, evangeliseren op een grote beurs?

"Mensen komen over het algemeen op beurzen om informatie te ontvangen, en wij hebben het beste nieuws. We passen er goed tussen. Het werk vind ik ontzettend mooi. Ik zie wat het met mensen doet als ze ontdekken dat het Gods verlangen is om ze beter te leren kennen. We hebbben altijd een ander thema wat aansluit bij deze tijd. Zo hadden we onlangs als thema 'jij bent geliefd'. Ik hoorde toen regelmatig van mensen dat dit nooit tegen hen gezegd werd. En zo raak je met elkaar in gesprek."

Luisteren

Emke vertelt over hoe ze mensen aanspreekt op de beurzen. "Als je in de stand blijft zitten wachten, komt er niemand. We zijn wel actief met het aanspreken van mensen. Het kan ook moeilijk zijn, want mensen reageren altijd anders. Zo kwam er onlangs een meneer langs die op een boze manier zei dat hij nooit met mij over God zou gaan praten. Dat was wel even slikken. Maar uiteindelijk raakte we toch aan de praat en werd het een leuk gesprek. Het komt regelmatig voor dat mensen boos reageren, omdat ze bang zijn dat wij vinden dat ze zich aan regels moeten houden en 2 keer per dag naar de kerk moeten op zondag. Maar dat zeggen we niet, we willen gewoon graag hun verhaal horen. Het is belangrijk om je niet op te dringen."

Bidden

"In ons werk ervaren wij soms bijzondere momenten. Dat zijn de kersen op de taart. Zo was er laatst een moeder met een dochter van 19. Deze jonge vrouw zocht een boekje wat haar zou helpen om meer te geloven. Ze geloofde wel dat er meer was tussen hemel en aarde, maar wist niet precies waar ze moest beginnen. Wij hebben haar toen een boekje gegeven en uiteindelijk hebben we met elkaar gebeden. Dat zijn prachtige momenten. In ons werk zaai je veel, en na een tijdje komt dan de oogst. Dat is zo bijzonder."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via