Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

De vierhonderdste overdenking van Rob Favier

Rob Faviervrijdag 20 oktober 2017 07:30

Zanger, cabaretier en theoloog Rob Favier verzorgde vrijdag zijn vierhonderste overdenking in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Rob Favier vertelde over Gods glimlach over onze aarde, ook al is er volop reden om te huilen. "Toen het Pasen werd, won de glimlach van zijn eeuwige liefde het van de duisternis van de dood. Dat hoop ik je nog vaak te mogen vertellen", aldus Rob.

"Het bijzondere van onze God is dat hij ons er tussenuit vist. Hij wil een relatie met ons aangaan", vertelde Rob in zijn overdenking. "Ik wist niet waar ik het zoeken moest als ik niet uit die glimlach mag leven."

De vierhonderdste overdenking van Rob Favier kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Speldenprikjes

De overdenkingen zijn een soort kleine speldenprikjes om de week maar weer een beetje door te komen, vertelde Rob Favier vrijdag in De Nieuwe Morgen. Soms is Rob ook wel kritisch op christenen of de westerse leefstijl. "Dat is belangrijk omdat ik vind dat we wakker moeten blijven. Ik vind dat christenen, en dat heb ik ook wel eens in een overdenking gezegd, de positieve luis in de pels moeten zijn in de samenleving. Ik zeg er expres 'positief' bij, want er zijn ook luizen in de pels van de samenleving die zich manifesteren door overal op te schelden en de meest walgelijke dingen op internet te zetten."

Vanuit liefde wil Rob Favier positief-kritisch zijn. "Want er is nog heel wat te vertimmeren in onze samenleving voordat die een beetje op het koninkrijk van God gaat lijken", aldus Rob op Groot Nieuws Radio.

Bellenblaas

Op dit moment is Rob bezig met een boek waarin een selectie van zijn overdenkingen in staan. Daarnaast komen er columns, liedteksten en wat grappige verhaaltjes in. De titel is ook al bekend: 'Bellenblaas'. "Ik hoop dat het zo snel mogelijk uitkomt, maar het gaat vast nog wel een jaar duren", aldus Rob.

Het hele gesprek met Rob Favier kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via